Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz'ı ziyaret ederek Suriyeli mülteciler için verilen desteklerden dolayı teşekkür etti.
Ziyarette kaymakam Turan'ı GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer ve Genel Sekreter Yardımcısı Mikail İrtegün ağırladı. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinin bu tür olaylara karşı aşırı duyarlı olduğuna dikkat çeken Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan yaşanan dramın büyük olduğunu ve Suriyeli vatandaşları Türkiye'de konakladıkları süre içerisinde desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Suriye'nin Türkiye için sadece ihracat alanında değil, birçok alanda önemli olduğunu ve Suriyeli vatandaşların büyük bir bölümünün Türkiye'de akrabaları bulunduğuna dikkat çeken GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, "Bizler önce insanız. Bugün yaşanan zulümlerden ve ölümden kaçan yüz binlerce Suriyeli vatandaşa Türkiye kucak açmış ve onların can güvenliğini sağlamaya çalışmaktadır. Devletimizi bu büyük organizasyonda elbette yalnız bırakamayız. Halı İhracatçı Birlikleri Başkanımız Sayın Salahaddin Kaplan'ın da büyük destekleriyle gerçekleştirilen destekler bundan sonraki dönemlerde de sürecektir. Onlar bizim misafirlerimizdir. Bu soğuk kış günlerinde onların sıcak bir ortama kavuşması ve yaşamlarını devam ettirebilmeleri için elimizden gelenleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.
GAİB'in Türkiye'de model bir birlik olduğuna dikkat çeken Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ihracat çalışmalarında Türkiye ortalamasının üç katı rakamlarla liderliği elinde bulunduran GAİB'in başarısından övgüyle bahsederek, "Sizleri yürekten kutluyorum. 2023 ihracat hedeflerinde itici güç olma özelliğinizle ülkemizin kalkınmasına önemli destekler veriyorsunuz. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri yaptığı büyük ihracatlarla Türkiye ortalamasının çok üzerinde çıkmıştır. Sizlerin ihracatı ülkede istihdamın artması, üretim kalitesinin yükselmesi ve ekonomimizin daha iyi yerlere gelmesinde büyük önem taşıyor. Türkiye'nin en prestijli binalarından birisine sahipsiniz. Sizleri yürekten kutluyorum" dedi. İhracatta elde edilen sonuçların bir ekip işi olduğuna dikkat çeken GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz "Bu bir ekip işidir. İhracatçılarımız kendi alanlarında dünyanın nabzını tutmakta, arz talep dengesini çok iyi takip etmekte ve Türkiye'de markalaşmanın gelişmesine önemli katkılar sağlamaktadır. Kaliteli üretim, kaliteli ürün ve dünya piyasa kurallarına göre donanımlı insan gücü başarıyı beraberinde getirmektedir" dedi.
Suriyeli mültecilere yapılan yardımların küçümsenemeyecek ölçüde olduğuna dikkat çeken Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan "Kaymakamlığımız aracılığıyla GAİB' ten yapılan yardımlar için başta Sayın GAİB koordinatör Başkanımız Abdulkadir Çıkmaz'a, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Başkanımız Sayın Salahaddin Kaplan'a, Güneydoğu Anadolu Tekstil İhracatçı Birlikleri Başkanımız Sayın Sami Konukoğlu'na, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Toh. Ve Mam. İhracatçıları Birliği Başkanı Sayın Şahin Batallı'ya ve hizmetlerin oluşmasında büyük emekleri bulunan GAİB Genel Sekreterimiz Salim Kocaer'in şahsında bütün GAİB ailesine ülkem ve destek olduğumuz Suriyeli vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum" dedi.
(HD-ÖK-Y)

04.02.2013 12:22:04 TSI

Editör: Wan Haber