Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Alaybey, Çukur ve Karatarla mahalle muhtarlıklarını ziyaret ederek, muhtarların sorunlarını dinledi.
Şahinbey Kaymakamı Turan, Şahinbey Müftüsü, İlçe Sağlık Müdürü, Şahinbey İlçe Emniyet Müdürü, Milli Eğilim İlçe Müdür Vekili ve Şahinbey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdür Vekili ile birlikte insan sirkülasyonunun yoğun olduğu çarşıda bulunan mahalle muhtarları ve esnafı ziyaret etti. Geziye çarşı esnafından da birçok üyesi bulunan PENKON Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Haskaya ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hayri Aytaç da eşlik ederek, çarşı güvenliği ve alışverişler hakkında bilgi verdiler.
Mahalle muhtarlarından mahalleleri konusunda geniş bilgi alan Kaymakam Turan, ilk ziyaretini Alaybey Mahalle Muhtarı Bülent Yegül'e yaptı. Muhtar Yegül, küçük kulübelerde çalıştıklarını anlatarak, büro şeklinde muhtarlık bürolarının sağlanması yönünde talepte bulundu. Devletin vatandaşlara yönelik yardımları konusunda bir sıkıntılarının olmadığını belirten Yegül, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan'a da ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
Çukur Mahallesi Muhtarı İhsan Koçum ise, mahallenin çarşı olması nedeniyle 24 hanenin olduğunu ve seçmen sayısının 80 olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi'nin çarşı yenilemesinden sonra insan sirkülasyonunun daha da arttığını, alışverişlerde bir canlılık geldiğini, çarşı yenilenmesinde esnaf memnuniyetinin olduğunu söyledi. Koçum, muhtarlık bürosunun çarşı düzenlemesinden sonra caddenin ortasında garip kaldığını belirterek, yeni bir muhtarlık bürosu talep etti. Koçum ayrıca, Kaymakam Turan'a sorunlarını dinlediği için teşekkür etti.
Karatarla Mahalle Muhtarı Mustafa Öz de, Kaymakam Turan'ın ziyaretinden çok memnun olduklarını vurgulayarak, devletin 143 vazifesi olduğunu, muhtarların ise bu vazifelerin hepsini temsil ettiğini vurgulayarak, muhtarlık müessesinin önemine vurgu yaptı. Kaymakam Turan'ın ziyaret ettiği Muhtar Öz'ün küçük kolonya dükkanı ziyaret esnasında çarşı esnafının yoğun ilgisine neden oldu.
Ziyaretler sonrası bir açıklama yapan Kaymakam Turan, şimdiye kadar 120 mahalle muhtarını ziyaret ettiklerini ifade ederek, "Valimiz Erdal Ata'nın bizlere yol göstermesiyle amacımız mahallelerle devletin bütünlüğünün sağlanması yönünde ihtiyaçlarının, sorunlarının tespiti ve bu tespitlerin hızla vatandaş lehine sonuçlanmasının sağlanması. Muhtarlar gezisi bizi hem muhtarlarla, hem esnafla, hem alışveriş yapan vatandaşla hem de esnafı temsil eden meslek örgütü olan dernek başkanlarıyla canlı hareketli bir mekanda bizleri buluşturdu. Vatandaşın da bizlere olan son derece sevecen ilgisi beni mutlu etti" dedi.
(MDC-Y)

13.02.2013 12:36:21 TSI

Editör: Wan Haber