Ankara'nın Çubuk ilçesinde 2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk yarısını tamamlayan öğrenciler, karnelerini Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak'ın elinden aldılar.
Çubuk'ta 21 bin 184 öğrenci karne alarak, 15 günlük yarıyıl tatiline çıkarken, 2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi nedeniyle Çubuk Anadolu Öğretmen Lisesi ve Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Karne dağıtım törenine Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, Mesleki Eğitim Okulu Müdürü Mehmet Saat, okul müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.
Çubuk Anadolu Öğretmen Lisesi ve Yıldırım Beyazıt İlkokulu sınıflarında karnelerini almayı sabırsızlıkla bekleyen çocuklar, karnelerini, kendilerini yalnız bırakmayan kaymakam ve belediye başkanının elinden almanın heyecanını yaşadılar. Kaymakam Şahin, Başkan Özden ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Toprak karnelerini verirken, takdir ve teşekkür belgesi alan öğrencilere başarılarının sürmesi temennisinde bulundular. Karnelerini almanın sevinci gözlerinden okunan çocuklar, bir yandan da iki hafta sürecek yarıyıl tatilinin başlamasının mutluluğunu yaşadılar.
Milli Eğitimin temel amaç ve hedefleri doğrultusunda vatana millete faydalı nesiller yetiştirmek amacıyla var güçleriyle çalıştıklarını belirten Toprak, bütün öğrencilere tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu. Kaymakam Şahin, dört aylık yoğun bir eğitim öğretim faaliyeti sonrasında, öğrenci ve öğretmenlerin üstün bir fedakarlık örneği gösterdiklerini belirtti. Karnelerini vererek, öğrencilerin 15 gün dinlenmesine imkan verecek olan yarıyıl tatilinin başladığını dile getiren Şahin, ''Eğitim öğretim dönemi boyunca, fedakarlık gösteren saygıdeğer öğretmenlerimize, Milli Eğitim yöneticilerimize, sevgili öğrencilerimize ve onların başarılı olması için destek veren anne-babalarımıza çok teşekkür ediyorum. Biz yarınlarımızın aydınlık olmasını istiyorsak, yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimizin eğitimine önem vermek zorundayız. Bizler ilçemizdeki tüm okullarımızda çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim alması için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Sevgili yavrularımız hepiniz bizim için çok değerlisiniz'' dedi.
Daha sonra konuşan Başkan Özden, ilçede eğitime verdikleri öneme değindi. Öğrencilere kırık karnelerin kırık kalbe dönüşmemesini ve tatilde boş durmayarak bolca kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Başkan Özden, ''Asıl olan yavrularımızın iyi birer insan, vatanına, milletine bağlı bireyler olarak yetişmeleridir. Çocuklarımıza bizim için önemli olduklarını hissettirmeli ve onları bu yönde teşvik etmeliyiz. Tatil sizler için yenilenme zamanıdır. Tatilinizi en iyi ve kendinize faydalı şekilde değerlendireceğinize inanıyor, sizlere güveniyoruz. Hepinize sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum. Ailenizle ve arkadaşlarınızla bol bol eğlenin, ancak kitap okumayı da unutmayın'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından öğrencilere karneleri ve hediyeleri takdim edilirken, minik öğrencilerle ve aileleriyle bol bol hatıra fotoğrafı çektirildi. Karnelerini almanın sevinci gözlerinden okunan çocuklar, bir yandan da iki hafta sürecek yarıyıl tatilinin başlamasının mutluluğunu yaşadılar.
(SU-YHY-Y)

25.01.2013 18:43:18 TSI

Editör: Wan Haber