Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan, Mersin Valiliği tarafından hayata geçirilen 'Açık Okul Projesi' kapsamında Yenişehir Necdet Ülger Ortaokulu'nda açılan etüt çalışmalarını ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Dağ ve Şube Müdürü Nureddin Can ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Kaymakam ÖZarslan, "Hafta içi her gün saat 18.00 ile 20.00 saatleri arasında etüt çalışması oluyor. Evlerinde ders çalışma ortamları olmayan ve ailesinden eğitim konusunda yardım alamayan öğrenciler için bu proje bulunmaz bir fırsat. Etüt saatlerinde Fen Bilimleri, Matematik, Türkçe, Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerinden bir branş öğretmeni eşliğinde öğrencilere destek verilmesi, öğrencilerin gün içinde öğrendikleri konuları pekiştirmede etkili oluyor. Çalışmalar ile aynı zamanda öğrencilerin metotlu ve verimli ders çalışma, ödev yapma alışkanlığı da kazandırılmıştır" dedi.
Bu çalışmadan dolayı Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'na teşekkür eden Özarslan, "Şu ana kadar bu etütlerimiz de Matematik dersinden 7 bin 349, Fen bilgisi dersinden 5 bin 934, Türkçe dersinden 7 bin 576, İngilizce dersinden 4 bin 473 ve Sosyal Bilgiler dersinden 6 bin 318 olmak üzere 31 bin 650 öğrencimiz faydalanmıştır. Ayrıca yetişkinler içinde okuma-yazma kursunda 6 ve bilgisayar kurslarında da 15 olmak üzere 21 kursiyer, faydalanmaya devam etmektedir" diye konuştu.
(KRY-AKL-Y)

19.01.2013 10:05:01 TSI

Editör: Wan Haber