Bitlis'in Ahlat İlçe Kaymakamlığı tarafından ilçe bulunan köy ve mahalle muhtarlarına bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Ahlat Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Ahlat Tapu Müdürü Veysi Çelik, Ahlat Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Sıtkı Erdemir, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Zübeyir Ergezen, İlçe Nüfus Müdürü Özcan Okuyucu, İlçe Sosyal Yardımlaşma Vakıf Müdürü Abdurrahman Pirhasanoğlu ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Düzenlenen toplantıya köy ve mahalle muhtarları oldukça ilgi gösterdi. Toplantıda muhtarların hizmetlerini aksatmadan daha verimli yürütmeleri bakımından, kurum amirleri muhtarların ilgi alanlarında ki kanunları anlattı. Toplantıda, 442 sayılı Köy Kanununda bulunan muhtarların görevleri, 3091 sayılı kanun köye ait taşınmazlıklar, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu Adrese dayalı nüfus kayıt işlemleri ve 6083 sayılı Tapu ve Kadastro Hizmetleri Kanunu ile Teşkilat Yasası T.C. numaralarının girişleri hakkında muhtarlara bilgi aktarıldı. Her bir kurum amiri ilgi alanı ile alakalı kanunları muhtarlar ile paylaştı. Bilgilendirme toplantısı, karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.
Toplantıya katılan köy ve mahalle muhtarlarına ise Ahlat Ziraat Odası tarafından öğlen yemeği ikram edildi.
(SAD-Yİ-Y)

24.01.2013 15:06:49 TSI

Editör: Wan Haber