Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, ilçede hizmet veren Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
Nazilli başta olmak üzere Bozdoğan, Karacasu, Kuyucak, Yenipazar ve Sultanhisar ilçelerinden Nazilli'ye gelen özel eğitime muhtaç 903 bireye eğitim hizmeti sunan merkezleri ziyaret eden Kaymakam Okur, merkez yöneticileri ve öğretmenlerinden bilgiler alarak, sorunlarını dinledi.
İlçede eğitim veren 4 kurumda 903 bireyin özel eğitim aldığını belirten Kaymakam Okur; "Nazilli ve çevre ilçelerde bulunan 903 özel eğitime muhtaç çocuklarımız ilçemizde bulunan Özel Gülenyüzler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel İç Denge Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel İlkyorum Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Özel Nazilli Evren Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olmak üzere dört kurumdan destek eğitimi almaktadır. Bu merkezlerde; Zihin Engelliler Destek Eğitim Programı, Bedensel Engelliler Destek Eğitim Programı, Yaygın Gelişimsel Bozuklular Destek Eğitim Programı(Otizm), İşitme Engelliler Destek Eğitim Programı ve Dil Konuşma Bozukluğu Destek Eğitim Programları uygulanmaktadır" dedi.
(ÜÖ-İK)

17.01.2013 15:18:29 TSI

Editör: Wan Haber