Mersin'in Tarsus İlçe Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Mersin'e yapılması düşünülen ikinci üniversitenin mutlaka Tarsus'a kurulması gerektiğini söyledi.
Kaymakam Güldibi, Tarsus'a üniversite yapılması noktasında gündemin sürekli sıcak tutulması gerektiğini belirterek, "Mersin'e yapılacak 2. üniversitenin gündemde mutlaka kalması sağlanmalı. Bunun için dernek ya da vakıf kurulması şart. Tarsusluların eğitime değer verdiğini ve desteklediğini her fırsatta dile getirebilecek bir dernek veya vakıf bulunması halinde istenilen hedefe çok rahat kavuşmuş oluruz" dedi.
Tarsus'un her yönüyle bir üniversiteyi hak ettiğini ifade eden Güldibi, "Türkiye'nin ikinci büyük hava limanı olacak Çukurova Havaalanı Tarsus'ta inşa ediliyor. Sahil Bandı, Lojistik Köy gibi devasa projeler Tarsus'ta hayata geçiyor. Bu yüzden bile Tarsus Üniversiteyi fazlasıyla hak etmektedir. Tarsus-Kazanlı Turizm koruma ve gelişme bölgesinde inşa edilecek 15 bin yataklı turizm tesisleriyle, Gülek Karboğazı kayak tesisleriyle Tarsus Doğu Akdeniz'in turizm merkezi olacaktır. Ayrıca, Türkiye turizm stratejisi 2023 raporunda tanımlanan İnanç Turizmi Koridoru başlangıç noktası da Tarsus'tur" diye konuştu.
Kaymakam Güldibi, geçtiğimiz günlerde yaptıkları görüşmede de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Mersin'e yapılacak ikinci üniversitenin mutlaka Tarsus'un hakkı olduğunu dile getirdiğini sözlerine ekledi
(ERY-Y)

03.01.2013 13:10:49 TSI

Editör: Wan Haber