Kaymakam Dündar ve beraberindekiler, Çaldıran Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Minel Gül'den hastane hakkında bilgi aldıktan sonra hastaları ziyaret ederek, ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundular.

Hasta ve hasta yakınlarının sorunlarını da dinleyen Tekin Dündar, "Çaldıran Devlet Hastanemizde en iyi ve kaliteli hizmetin halkımıza sunulması için gereken her türlü yardım ve destek yapılacaktır. Evimizde nasıl bir konfor sergileyip yaşıyorsak, burada da o konforu yakalayıp gereken inceliği hastalarımıza göstermeliyiz. Devlet hastanemizin özel hastanelerden daha kaliteli hale getirmeye çalışacağız. Buraya gelen hastalarımız ve hasta yakınları, her zaman haklılar gibi yaklaşım sergilemek zorundayız, çünkü hastanemiz halkımız için yapılmıştır. Projesi bitmiş ve ihale aşamasına gelmiş 75 yataklı yeni hastanemizin açılmasıyla da ilçemizdeki hastane sorununu çözmüş olacağız" dedi.

Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Operatör Doktor Heybet Semur ise, Çaldıran Devlet Hastanesinin 1996 yılında inşa edilmiş 25 yataklı bir hastane olduğunu belirterek, “Hastanemiz Çaldıran’a yetersiz gelmektedir. İlçemizde 75 yataklı tam teşekküllü hastanenin ve 10 adet lojmanın yapılması için projesi yatırım programına alınmış, yapılmasıyla birlikte hastanedeki yatak sayımız 100 olacak. Hastanemizde bir adet 112 acil bulunmaktadır. 112 acil sayımızı ikiye çıkararak daha kaliteli hizmet vererek ek bir prefabrik binayı da yakın zamanda tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu. (iha)

Editör: Wan Haber