Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu'da bulunan ilk ve orta dereceli okulların okul aile birliği başkanları ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Kaymakam Doğan okul aile birliği başkanlarının isteklerini dinleyip, çözüm üretilmesi konusunda girişimlerde bulunacağını kaydetti.
Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı ve Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar ile birlikte Çorlu'da bulunan ilk ve orta dereceli okulların okul aile birliği başkanlarının karşısına geçerek sorunlarını dinledi.
Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Aziz Günden Salonunda düzenlenen toplantıya Kaymakam Doğan, Başkan Yardımcısı Avcı, Milli Eğitim Müdürü Bağlar'ın yanı sıra şube müdürleri Dinçer Tuna ve Ümit Yılmaz, okul aile birliği başkanları ve Çorlu'ya bağlı beldelerin belediye başkanları katıldılar.
Toplantıda okullarda gerçekleştirilen Okullar Hayat Olsun ve Fatih Projeleri ile ilgili olarak bilgiler veren Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar, hayata geçirilen projeleri tanıttı.
Toplantıda söz alan Ulaş Belde Belediye Başkanı Kenan Demiray'ın okul konusundaki sıkıntılarını dile getirerek beldelerindeki okulların yetersiz oluşu ve depreme dayanıklılığı konusundaki sıkıntılarını belirtmesinin ardından yeniden söz alan Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar: "Ergene ilçesinin kurulacak olmasının ardından o bölgede yatırımlar daha da artacak. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Marmaracık Beldesi sınırları içerisinde 165 bin metrekarelik bir alan ayrıldı. Bu bölgede okullar yapılacak ve yeni adıyla kurulacak olan Ergene İlçesi'nin okul konusundaki sıkıntıları bu kampus alanında yapılacak okullarla giderilecek" dedi.
Bağlar: "Çorlu şehir merkezinde de eski kamyon garajı şimdi okullar bölgesi olarak bilinen bölgede 3 adet lisemiz bulunuyor. Bu liselere ilave olarak aynı alanda 3 lise daha yapılacak. Şehir merkezindeki liseleri oraya taşıyacağız. Boşalan okulları da ilkokul olarak değerlendireceğiz. Şehir merkezindeki okullara çevresinde bulunan ilköğretim çağındaki öğrencileri yönlendireceğiz. Liseler ise şehir dışında olacak" diye konuştu.
Çorlu Belediyesi'nden asfalt, bank ve yeşil alan düzenlemesindeki taleplerle ilgili olarak söz alan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı da: "Okulların gerçekleştirdiği lokal projelere gerek maddi gerekse manevi anlamda katkı sağlamaya gayret ediyoruz. Bunun dışında okul bahçelerinin asfaltlanması ve yamalanması konusunda da çalışmalarımız oluyor. Talepler geldikçe değerlendiriyoruz ancak tamamına yetişmemiz bazen mümkün olamayabiliyor. Bunların dışında banklar ve oturma grupları isteklerine şimdilik yanıt veremiyoruz çünkü belediye imkanları üretilen bankları Cumhuriyet Parkına ve Gölbaşı Parkına kazandırıyoruz. Belediye tesislerinde üretilen bine yakın bankı Cumhuriyet Parkında vatandaşların kullanımına sunduk. Gölbaşı Parkı için de bank üretimi yaptık. Bu nedenle diğer taleplere yanıt veremedik ancak önümüzdeki dönemde bu istekleri değerlendirmeye alabiliriz. Biz bu konuda çok şanslı bir belediyeyiz çünkü kendi banklarımızı kendi imkanlarımızla, kendi tesislerimizde üretiyoruz" şeklinde konuştu.
Okul Aile Birliği Başkanlarının Çorlu Belediyesi'nden asfalt, yeşil alan düzenlemesi, okul önlerine hız kesici ve bank, Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.'den sokak ve çevre aydınlatması, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden de okul önlerinde bulunan okul harici şahıslar, güvenlik ve trafik düzenlemeleri konularında istekleri üzerine Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan: "Bu sizlerle düzenlediğimiz ilk toplantı ve ben de Çorlu'da ki görevimde yeniyim. Bu yüzden ilk toplantıda sorularınıza Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürümüz yanıt veriyor. Ancak bir sonraki toplantıda tüm sorulara ben yanıt vereceğim. Çünkü ilgili notları alıyorum ve konuların takipçisi olacağım. Ayrıca bundan sonraki toplantıya tam teşkilat katılacağız. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, şube müdürleri ve belediye başkanları ve belediye temsilcilerinin yanı sıra emniyet ve TREDAŞ yetkililerini de toplantıya davet edeceğim. Sıkıntılarınızı bizzat iletmenize olanak sağlayıp çözüm önerleri konusunda fikir alışverişi ortamını oluşturma gayreti içerisinde olacağım" dedi.
Toplantı boyunca Çorlu'da bulunan okulların okul aile birliği başkanları Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan'ı adeta soru yağmuruna tutarak okullarında yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler.
(SŞ)

17.12.2012 17:57:59 TSI

Editör: Wan Haber