Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, tüm ilçe halkını sağlıklı nesiller yetiştirmek için sigara ile savaşmaya davet etti.
Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, konu hakkında yazılı bir açıklama yaparak, ilçedeki "Dumansız Hava Sahası" kapsamına giren tüm sahalarda sigara ile mücadele etmeye kararlı olduklarını söyledi.
Kamu binaları ve özel tüm binaların kapalı alanları başta olmak üzere, eğitim, sağlık, ticaret, sosyal, kültürel, spor ve eğlence yerlerinin kapalı alanları ile toplu taşıma araçlarında sigara kullanımını yasaklayan "Dumansız Hava Sahası" uygulamasının Gediz'de de uygulandığını belirten İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü.
"İlçemizde, "İlçe Tütün Kurulu" ikinci toplantısı 18.12.2012 tarihinde saat 14.00'da Hükümet Konağında yapılmıştır. İlçemizde 2012 yılı boyunca ilçe denetim görevlilerince 447 adet denetim yapılmış 7 işyeri ve 1 kamu kuruluşunda ihlal tespit edilmiş olup toplam işyerine 5 bin 766 lira, içerken yakalanan 9 kişiye de toplam 574 lira para cezası kesilmiştir.
Yıl genelinde sigara ile savaş kapsamında 8 okulda 1926 öğrenciye sigara ve zararları hakkında seminer verilmiştir. Ayrıca denetimlerde kullanılmak üzere görevli personele tablet bilgisayar verilmiştir. Çapraz denetimlerde ilçemizde uygulanmakta olup; bu kapsamda Simav ve Pazarlar İlçesi denetim ekipleri ilçemizde denetim yapmıştır. İlçemizde "Dumansız Hava Sahası" uygulaması büyük bir oranda uygulanmaktadır. Bundan sonrada denetimler sıklıkla devam edecektir.
Duyarlı vatandaşlara uygulama konusunda teşekkür ediyorum. Tüm Gediz halkını sağlıklı nesiller yetiştirmek için sigara ile savaşmaya davet ediyorum."
(MA-EFE)

21.12.2012 12:19:23 TSI

Editör: Wan Haber