Antalya'nın Manavgat ilçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı heyeti, Kaymakam Emir Osman Bulgurlu'nun önerisi doğrultusunda sigara içenlere nakdi yardım yapmama kararı aldı. Heyet, yardım almakta olanlar içerisinde sigara içtikleri tespit edilenlerin de yardımlarının kesilmesi yönünde karar aldı.
Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yardım için bir kadının sigara taşıdığına ve içtiğine şahit olduğunu belirterek, "Ayda 240-250 lira sigaraya para harcayan bir kişiye SYDV'dan yardım yapılmasını doğru bulmuyorum. Bundan sonra sigara içerek evinin nafakasını sigaraya harcayan kişilere vakıf yardımı yapılmayacaktır. Aynı şekilde yardım almakta olanlar içerisinden sigara içtiği tespit edilenlerin de yardımları kesilecektir" diye konuştu.
Manavgat Bulgurlu'nun önerisi heyette görüşülerek karara bağlandı. Heyet kararına göre bundan sonra sigara içen şahısların nakdi yardım talepleri kabul edilmezken, nakdi yardım yapılanlardan sigara içtikleri tespit edilenlerin yardımları da kesilecek.
(AK-SK-Y)

05.01.2013 12:58:25 TSI

Editör: Wan Haber