Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabulünün 64. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabulünün 64. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlan Milas Kaymakamı ve İlçe İnsan Hakları Kurulu Başkanı Mehmet Bahattin Atçı, "İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi vazgeçilmez bir insanlık mutabakatıdır ve ben insanım diyen herkes için de önem ifade etmektedir" dedi.
Kaymakam Atçı yaptığı yazılı açıklamada, "Bu bağlamda İnsan haklarının Korunması ve İnsan hakları İhlallerinin önlenmesi bütün devletlerin ve hiç kuşku yok ki her insanın öncelikli görevi olmalıdır" diyerek, "Ülkemizde 2000 yılında 81 il ve 850 ilçede "İnsan Haklan İl ve İlçe Kurulları" kurulmuştur. Bu kurullar, 23 Kasım 2003 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle yeniden yapılandırılmış, kurullarda sivil toplumun temsili güçlendirilmiştir" ifadelerine yer verdi.
Temel hak ve özgürlüklerinin ihlal edildiğine inanan herkes dilekçe, e-mail, mektup, faks veya ilçede çeşitli kurum ve noktalarda bulunan insan haklan kutuları aracılığı ile veya bizzat ilçemizde bulunan İlçe İnsan Haklan Kurulu Danışma ve Başvuru Masasına başvurabileceklerini söyleyen Kaymakam Atçı, vatandaşların 150 nolu telefonu arayarak doğrudan Başbakanlığa bağlı olan bu hatla başvurularını yapabileceklerini de belirtti.
Kaymakam Atçı, "Burada dikkat edilmesi gereken husus uluslararası kabul görmüş temel hak ve özgürlüklerden birisinin ihlal edilmiş olmasıdır. Çok geniş bir kapsamı olan insan hakları bünyesinde; Çocuk hakları, kadın hakları, hasta hakları ile beraberinde çevre hakkı, yaşam hakkı gibi insana dair pek çok unsuru barındırmakta ve güvence altına almaktadır. Huzurlu, temiz, güvenli bir ortamda yaşamak tüm dünya insanlarının olduğu gibi vatandaşlarımızın da en doğal hakkıdır" dediği açıklamasını, "Milas' ta İnsan Hakları İhlallerinin önlenmesi amacıyla oluşturulan İlçe İnsan Hakları Kuruluna, kuruluşundan bugüne kadar İnsan Hakları İhlalleri ile ilgili olarak birçok başvuru yapılmış ve İlçe İnsan Hakları Kurulunda görüşülmüştür. İlçemizde İlçe İnsan Hakları Kurulunun varlığı ve şikâyet yolları hemen hemen herkes tarafından bilinmektedir. Milas' ta kamu yönetiminin temel esası, bürokratik kültürden vatandaş odaklı hizmet kültürüne geçilmesi ve insan haklarına mutlaka saygı gösterilmesi olmalıdır. Tüm insanların insanca yaşadığı bir dünya dileğiyle halkımızın 10 Aralık İnsan Hakları Gününü kutluyorum" sözleriyle sonlandırdı.
(KS-MB-İK)

10.12.2012 12:01:11 TSI

Editör: Wan Haber