Malatya'da, "Kayısı Entegre Mücadelesi" kapsamında, 2013 yılı çalışmalarında görev alacak 13 ilçe sorumlusunun katılımıyla toplantı düzenlendi. 2013 yılı projeksiyonuna göre, merkez dahil 14 ilçede, 61 kayısı üreticisi ile 2 bin 290 dekar alanda çalışma yapılması planlandı.
Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Şevket Fidan, konu sorumlularından; proje uygulamalarında, vejetasyon başlangıcından hasada kadar olan dönemde zirai mücadele faaliyetlerini, entegre mücadele prensipleri doğrultusunda yürüterek çevre dostu tüm mücadele yöntemlerini uygulamalarını istedi. Fidan, kimyasal mücadelede ise ruhsatlı ve çevre dostu preparatlar kullanılarak güvenilir ürün yetiştiriciliğinin benimsetilmesi için projeye dahil olan tüm çiftçilere entegre mücadele uygulamalarında teknik destek verileceğini söyledi.
Daha sonra, proje sorumlusu Ziraat Mühendisi Hayat Çiçek tarafından ilçe sorumlularına, 'Kayısı Entegre Mücadelesi' projesi hakkında sunum yapıldı.
Kayısı Entegre Mücadelesi çalışmalarına önümüzdeki yıllarda çiftçi sayısı ve üretim alanı artırılarak devam edileceği kaydedildi.
(NA-SO-Y)

11.12.2012 15:57:48 TSI

Editör: Wan Haber