Küçükçekmece'de 1 Nisan 2011 tarihinde esrarengiz şekilde ortadan kaybolan 36 yaşındaki kuaförün yasak aşk cinayetine kurban gittiği ortaya çıktı. Kuaförün yasak aşk yasadığı sevgilisinin ailesi ve kocası tarafından darp edildikten sonra ayağına taş bağlanarak gölete atıldığı öğrenildi.
31 Mart 2011 tarihinde kuaför Murat Kurul'un (36) kaybolmasının ardından ailesi Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği'ne kayıp başvurusunda bulundu. 19 aydır kayıp olan kuaförün cinayete kurban gittiğini düşünen ekipler, çalışmalarını genişletti. 30 Mart 2011 tarihinde polise gelen bir ihbar, cinayetin çözülmesini sağladı. İhbarda Murat Kurul'un yasak aşk yaşadığı öğrenilen Seval A., eşi Mustafa A.'dan şiddet gördüğünü söyleyerek polise başvurdu. Polis ifadesini aldığı Seval A.'yı daha sora evine gönderdi. Bu durumu da araştıran ekipler, bir gerçeği ortaya çıkardı. Yapılan araştırmalara göre, 30 Mart gecesi Murat Kurul, yasak aşk yaşadığı Seval A.'nın evine gitti. Ancak Seval A.'nın balıktan erken dönen kocası Mustafa A., Murat Kurul ile karısı Seval A.'yı evde yakalayınca öfkelenerek karısını darp etmeye başladı. Kocasının elinden kurtulan Seval A., engelli çocuğunu da alarak kaçmaya başladı. Öfkelenen Mustafa A., evde bulunan Murat Kurul'u da darp etti. Kurul'un bayılması üzerine Mustafa A., Seval A.'nın babası Eyüp A.'yı, kardeşleri Süleyman A. ve Ömer A.'yı eve çağırdı. Baygın haldeki kuaförü arabaya bindirerek gölete götüren 5 kişi, Kurul'u gölete attı. Olayı araştıran polis ekipleri, Mustafa A., karısı Seval A. ve Seval A.'nın babası Eyüp, kardeşleri Süleyman ve Ömer ile annesi Ayşe A.'yı gözaltına aldı. İfadesi alınan Mustafa A. cinayeti kabul ederek, "Ben o gece balığa gitmiştim. Balıktan erken döndüm. Eve geldiğimde eşim ve Murat'ın beraber olduklarını gördüm. Bunun üzerine eşimi darp ettim, kaçtı. Murat'ı da darp ettim. Murat yarı baygın hale gelmişti. Bende eşimin ailesini aradım, buraya geldiler. Beraber arkadaşının aracına koyarak gölete götürdük. Gölete attık, gölete attığımızda çırpınmaya başladı. Ancak biz eve geri döndük. İki saat sonra ölmediğini düşünerek tekrar gölete gittik. Gittiğimizde hale çırpınıyordu, bizde ayağına taş bağlayıp tekrar gölete attık" dedi.
Murat Kurul'un engelli çocuklara yardım etmeyi sevdiği ve gittiği toplantılarda engelli çocuğu olan Seval A. ile tanıştığı, daha sonra birbirlerine aşık oldukları öğrenildi. Seval A.'nın eşi Mustafa A.'nın da zaman zaman kuaför olan Murat Kurul'a tıraş olmaya gittiği öğrenildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Seval A.'nın annesi Ayşe A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Seval A.'nın kocası Mustafa, babası Eyüp ve kardeşleri Süleyman ve Ömer ise adliyeye sevk edildi.
(ET-CC-Y)

29.12.2012 12:24:51 TSI

Editör: Wan Haber