Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’nde iki gün önce ‘Dersaneye gidiyorum’ diye hanesinden ayrıldıktan akabinde ortadan kaybolan 17 yaşındaki Bilge B., 28 saat akabinde evine döndü. Gazetelerin internet sayfalarına baktığında arandığına ait haberlerde ailesinin perişan olduğunu görüp evine döndüğünü açıklayan Bilge B., sebep evi terk ettiği ile alakalı ise konuşmadı.

 

Gölcük Şehitler Mahallesi’nde oturan Neşe Nesrin ve tersane işçisi Orhan B. çiftinin kızları B.B., önceki cuma günü öğleden sonra saat 5 ′de üniversite sınavlarına hazırlandığı dersaneye gideceğini söyleyerek hanesinden ayrıldı. Akşam eve gelmeyen Bilge’nin ailesi onu olabileceği her yerde aramasına karşın bulamayınca polise veri (bilgi) verdi. Genç kızın twitter hesabından da ‘Her gününüzü hayatınızın son günü gibi yaşayın, bir gün haklı çıkacaksınız’ şeklindeki paylaşımı, aileyi daha da paniğe sevk ederken, kızlarının bulunmasıı için gazetecilerden de yardım talep etti.

 

B.B.’nin bir arkadaşının, onu son olarak aynı akşam Gölcük Amiral Sağlam Caddesi’nde orta yaşlı bir kişiyle yürürken gördüğünü ve yanındaki kişinin hararetli bir şekilde cep telefonuyla konuştuğunu söylemesinin dışında veri (bilgi) edinilemeyen genç kızla alakalı olarak gazetelerin internet sitelerinde fotoğraflarıyla beraber haberler yayınlanmaya start verdi . Yanındaki akıllı telefonundan bi sitelere girdiğinde kendisinin her yerda arandığını, ailesinin çok büyük panik içinde olduğunu gören genç kız, dün saat 21.00 sularında evine döndü. Genç kız, ailesine onları üzdüğünden binaen pişmanlık duyduğunu ifade etti .

 

Aile, kızlarının eve dönmesiyle çok büyük sevinç yaşadı.

Genç kızın, cuma gecesi bazı dostlarıyla bir kafede sabaha kadar oturduklarını, bunun yanı sıra internet gazetelerinde kendi haberlerini görünce paniğe kapıldığını söylediği öğrenildi. Ailesiyle de herhangi bir sorunu olmadığı belirtilen B.B.’nin evi sebep terk ettiği hususunda herhangi bir bildiri yapmadığı açıklandı .

Editör: Wan Haber