Şile'de dün batan geminin kaybolan mürettebatı ile kayalıklara çarparak parçalanan kurtarma botunun personellerini arama çalışmaları sürerken, personellerin izin günlerinde evlerinden çağrıldığını söyleyen aileler, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne tepki gösterdi.
Şile'de batan gemideki personelin arama kurtarma çalışmalarına yardıma giderken kayalıklara çarparak parçalanan Kıyı Emniyeti'ne ait kurtarma botunda kaybolan denizcileri arama çalışmaları sürüyor. Personellerin izin günlerinde evlerinden çağrıldığını söyleyen aileler, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne tepki gösterdi.
Mehmet Genç'in yakını Zehra Kavraz, "Saatlerdir bekliyoruz. Haftalık izindeyken zorla alıp götürüyorlar. Mehmet gitmek istememiş, 'görevdekiler gelmedi, siz geleceksiniz' demişler. Saat 10.00'da telefon gelmiş. Yatıyormuş, yataktan kalkıp gitmiş. Diğerleri 'çoluk çocuğum var' deyip gitmemiş, Mehmet'in de çocukları vardı. 2 çocuğu vardı. Ailesi, anne babası perişan bir vaziyetteler. Hepimiz çok üzgünüz, o amir ne cevap verecek? O dalgada o motorla onları denize ölüme attı. Akşam arama yapılmadı, gece vicdanları rahat uyudu mu acaba? Hukuki süreci başlatacağız, önce işimiz Mehmet'i bulmak" dedi.
Kurtarma botlarında görev yapan Erdem Aydın ise, kaza yapan kurtarma botundaki personelin izin günlerinde evlerinden çağrıldıklarını belirterek, duruma tepki gösterdi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü yetkililerini suçlayan Aydın, "Bu havada çıkılmamalıydı. İlk önce can, ondan sonra canan derler. İkinci ekip evden çağrılıyor. Bunlara bir şekilde dur denmesi lazım. Bu psikolojik baskıyı bırakmalılar. Hepsi benim arkadaşım, sinirden titriyorum" diye konuştu.
(HÇ-ET-OK-Y)

05.12.2012 14:14:23 TSI

Editör: Wan Haber