Samsun'un Çarşamba ilçesinde geçen yıl mayıs ayında kaybolduktan sonra bir daha haber alınamayan Ayşegül Akgün (17) için jandarma tarafından yürütülen soruşturma neticesinde 8 kişi gözaltına alındı.
Geçen yıl mayıs ayında kaybolduktan sonra bir daha haber alınamayan Ayşegül Akgün için ailesi birçok yola başvurmuş ve olayı Türkiye'nin gündemine taşımayı başarmıştı. Kızlarının bulunması için televizyon programlarına da katılan aile, her yolu denemişti. Çarşamba İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen soruşturma neticesinde kaybolma olayı ile bağlantılı oldukları düşünülen 8 kişi hafta sonu gözaltına alındı.
Yakalanan 8 kişiden 3'ü sorgusu alındıktan sonra serbest bırakılırken, geriye kalan 5 kişi nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Çarşamba Adliyesi'nde nöbetçi mahkemeye çıkarılan 5 kişiden kaçırılma olayı ile bağı olduğu düşünülen kaybolan kızın dayısı R.A., abisi R.A. ve kamera kayıtlarını silerek delilleri karartma suçundan A.A tutuklanırken, diğer zanlılar F.A. ve A.O. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Kayıp Ayşegül Akgün'ün akıbeti konusunda ise hala net bir bilgi yok.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
(EŞ-SLH-YHY-Y)

07.01.2013 19:29:09 TSI

Editör: Wan Haber