Davutoğlu, 'yasama ve yürütmenin güçler ayrılığı prensibi etrafında’ yürümesi gerektiğini söyledi.
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu Yeni Şafak’a mecliste oylaması devam eden Anayasa taslağını değerlendirdi. Davutoğlu, “Mevcut değişiklik teklifinin usûl ve içeriğiyle ilgili görüş, değerlendirme ve kaygılarımı, hem Sayın Cumhurbaşkanına hem Sayın Başbakana detaylı olarak aktardım’ dedi. Davutoğlu aynı zamanda ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bütün maddelerle ilgili ve anayasanın bütünüyle ilgili kanaatlerini içeren ‘uzun ve detaylı bir metin takdim ettiğini’ söyledi.

Davutoğlu, güçler ayrılığı prensibini de değerlendirdi: Yasama ve yürütmenin güçler ayrılığı prensibi etrafında, sağlam bir zeminde yürümesi icap eder. Bütün bu hususları detaylı olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim. Bu anlamda verimli ve kapsamlı bir istişare imkânı oldu. Bu bizim tarihi bir görevimiz.

Davutoğlu, yeni anayasa teklifinin ikinci turunda, AK Parti içinden fire olmayacağını da söyledi.

İkinci turu bugün başlayacak olan Anayasa görüşmelerinin ilk turunda maddelerin hepsi 340’ın üzerinde oy almıştı. İkinci turda herhangi bir madde 330’un altında oy alırsa tekliften çıkarılacak. Son olarak da teklifin tümü üzerinde oylama yapılacak. Bu oylamada da teklifin kabul edilmesi için 330 milletvekilinin ‘evet’ oyuna ihtiyaç var. (gazeteduvar)

Editör: Wan Haber