Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, okuldan köyüne giderken kaybolan ilköğretim öğrencisi ile ilgili açıklamada bulundu.
Gerger Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi 10 yaşındaki Ferhat Alp'in gündüz ilçe merkezinden köyüne gitmek için ayrılmasının ardından akşam saatlerine kadar evine dönmedi. Ailesinin olayı yetkililere bildirmesinin ardından arama kurtarma çalışması yürütüldü. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, yapılan çalışmalarla ilgili şu açıklamayı yaptı:
"Gerger ilçesine bağlı Konacık köyü nüfusuna kayıtlı ve Gerger Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi 10 yaşındaki Ferhat Alp'in gündüz ilçe merkezinden köyüne gitmek için ayrıldığı, akşam saatlerine kadar evine dönmediği ve hayatında endişe edildiğinin ailesi tarafından Gerger Kaymakamlığına bildirilmesi ve Gerger Kaymakamının olay ile ilgili Valiliğimizi bilgilendirmesi üzerine, Valiliğimizce olaya anında müdahale edilerek, bölgeye Adıyaman'dan 40 kişilik Jandarma Özel Harekat Timi, 10 Kişilik Polis Özel Harekat Timi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Teknisyenlerinden oluşan 10 kişilik bir ekip hemen hareketlendirilerek çocuğun kaybolduğu alana yönlendirilip, arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır. Ayrıca, olayla ilgili Adana Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan da iz takip köpek timi istenmiştir.
Valiliğimiz Koordinesinde gece 22:30'da başlayan arama faaliyetleri sabaha kadar sürmüş ve kaybolan 10 Yaşındaki Ferhat Alp adındaki çocuk, 29 Aralık 2012 Cumartesi günü sabah saat 08:00 sıralarında Gerger ilçesine bağlı Kaşyazı köyü, Doşnik mezrası mevkiindeki dağlık ve ormanlık alanda bulunmuştur. Sağlık kontrollerinin yapılması akabinde çocuk ailesine teslim edilmiştir.
Valiliğimiz koordinesinde yürütülen arama kurtarma çalışmalarına Gerger Kaymakamlığı, İl Jandarma Komutanlığı Özel Harekat Timi, İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Timi ve AFAD görevlileri katılmış olup, yapılan arama kurtarma çalışmalarında tüm personelin özverili ve gayretli çalışmaları sayesinde olumlu sonuç alınmıştır. Bu faaliyete katılan bütün personelimize gösterdikleri gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz."
(AHM-AŞ-Y)

29.12.2012 12:18:07 TSI

Editör: Wan Haber