AK Parti Van İl Başkanlığında yapılan Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısına Van Milletvekili Burhan Kayatürk, İl Başkanı Zahir Soğanda, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ve partililer katıldı.

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan’ın açılış konuşmalarının ardından kürsüye çıkan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, HDP’ye yüklendi. 

Halkın silahlar bırakılsın, şiddet sona ersin diye HDP’ye oy verdiğini ve 80 milletvekili ile meclise yolladığını ifade eden Kayatürk, şöyle konuştu: “80 milletvekili ile meclise gittikten sonra insanlar; silah bırakılacak, şiddet bırakılacak, bunlar artık Anadolu insanının Kürt halkıyla birlikte kendine verdiği desteği kabul edecek ve her türlü terör hareketinden, her türlü şiddetten vazgeçeceklerini düşündü. Ancak seçimden sonra bunun bir hikaye olduğunu, bir kandırmaca olduğunu anladık. Seçimden hemen sonra Urfa’da, Gaziantep ve Diyarbakır’da her türlü kalleş saldırılar var. Bu mu sizin halka olan güveniniz? Hani ‘halkımızın iradesi’ diyordunuz? Siz halkın iradesi için değil, örgütün iradesi için gecenizi gündüzünüze katıyorsunuz. Oysa sizi 80 milletvekili ile seçen; her tarafta çukur açan, barikat kuran, insanların hayatını felç eden bir örgüt değil, halk bu desteği verdi. Halk eğer daha uzun süreli bir süreç olsaydı, sizi 80 milletvekilinden sıfıra getirecekti. Çünkü siz bunu gerçekten hak ettiniz.”

Van’ın milletvekili olduğunu demekten hicap ettiğini ifade eden Kayatürk, şunları söyledi:
“Van halkının oyuyla meclise gitmiş bir milletvekili, meclisten 300 metre ötede içinde kadınların öldüğü, çocukların parçalandığı bir bombalı olayda, bir intihar bombacısının cenazesine gidiyor. Hangi yüzle oraya gidiyorsunuz? Diyelim Türkiye halkının yüzüne bakmıyorsunuz, Van halkının yüzüne nasıl bakacaksınız? Bu mu sizin demokrasi anlayışınız. Hani halk destek verse silah bırakılacaktı, şiddet bırakılacaktı? Bunların Van’a, bölgeye, Türkiye’ye ve insanlığa hayrı bugüne kadar olmadı, bundan sonra da olmayacaktır.” 

Toplantıya katılan Sadullah Çalı isimli işçi emeklisi ise, dış düşmanlara karşı savaşmak amacıyla bir aylık maaşını vermeye hazır olduğunu vurgulayarak, “Dış düşmanlara karşı savaşmak için Türkiye Cumhuriyeti ordusuna araç, gereç ve silah temin edilmesinde tüm emeklilerden istirhamımız var. Türkiye Cumhuriyetini sahipsiz bırakmayın” dedi. Çalı, bu sözleri üzerine büyük alkış aldı.
Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.

Editör: Wan Haber