Bir gazetenin önceki gün Ak Parti Van milletvekili Burhan Kayayürk ile ilgili verdiği "Ben adaylık için doğru idim olduğumu düşünmüyorum" şeklindeki ifadelere Kayatürk'ten yalanlama geldi. Büyükşehir adaylığı ile ilgili hiç bir basın mensubuna demeç vermediğini söyleyen Kayayürk, hiç bir adayı da işaret etmediğini belirtti.
 
Kayatürk açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi; "Bilindiği gibi Türkiye genelinde olduğu gibi Van özelinde de belediye başkanlıkları aday seçiminde çeşitli spekülasyonlar oluşturacak haberler yapılmaktadır. Basının haber alma özgürlüğünden dolayı bunları saygıyla karşılamakla birlikte bazı çarpıtmalar şahsımı da yıpratmakta ve üzmektedir. Dün bir basın organında Van  BüyükşehirBelediyesi adaylarıyla ilgili bir haberde;
 
Benim basına birkaç demeç verdiğim yazılmaktadır. Ben hiç kimseye özel bir demeç vermedim, basına herhangi bir açıklama yapmadım.
 
Şu anda Partimiz, belediye başkan adaylarımızı belirlemek için çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürmektedir. Bu bağlamda başbakanımızın direktifleriyle teşkilat ve kamuoyu yoklamalarına, STK ve kanaat önderlerinin görüşlerine başvurarak en uygun adayların bulunmasına çalışılmaktadır.
 
İstişare ve araştırmayı gelenek haline getiren Partimizin yaptıkları bundan ibarettir. Dolayısıyla yazılanlar kulis bilgileridir ve gerçekleri yansıtmamaktadır.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Editör: Wan Haber