Toplumsal yapımızın kilit taşı olan aile, kültürümüzün, değerlerimizin, geleneklerimizin, örflerimizin, geçmişten miras alındığı ve geleceğe miras bırakıldığı en önemli kurumdur. Bu kurum içerisinde Babanın üstlenmiş olduğu bu rol ise kuşkusuz çocukların dünyasında adalete, güvenliğe, merhamete, dayanışmaya ve vicdana doğru yönelen ilk merhabadır.     

Ailenin temel direği olarak görülen en fedakâr fertleri olan Babalar aile değerlerinin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasında annelerle beraber büyük bir sorumluluğu üstlenmişlerdir.

Sağlıklı ve huzurlu bir toplum için, ailesini ayakta tutan, çocuklarına karşı müşfik ve merhamet sahibi olan, ailesinin mutluluğunu kendi mutluluğundan aziz tutan babaların ve bu duygularla baba olmayı bekleyen baba adaylarımızın babalar gününü canı gönülden kutluyorum.

Çocuk yaşta kaybettiğim ve sevgisinden mahrum kaldığım babamın yokluğunda bana ve kardeşlerime hem annelik hem de babalık yapan merhume anneme ve ebediyete intikal etmiş tüm babalara Yüce Allah’tan bu vesileyle bir kez daha rahmet diliyorum.

Editör: Wan Haber