AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve Van İl Başkanı Abdullah Aras, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi'ni (ABİGEM) ziyaret etti.
Milletvekili Burhan Kayatürk öncülüğündeki AK Parti heyeti, proje teknik destek ekibi uzmanı Eva Schumacher, Van ABİGEM Direktörü Olcay Barlas, uzmanlar Yunus Yetkin ve Veysel Emre Tuncer, Ofis Müdürü Sibel Altay ve Ofis Asistanı Zeki Dağ tarafından karşılandı. Eva Schumacher tarafından ABİGEM projesinin genel çerçevesi ve işleyişi hakkında kısa bir sunum yapılmasının ardından Van ile ilgili yapılan çalışmalar ve analizler ABİGEM uzmanları tarafından AK Parti heyetiyle paylaşıldı. Kuruldukları günden bu yana yurt dışından ve içinden birçok uzmanla beraber Van iş dünyasının fotoğrafını çekmeye çalıştıklarını, ihtiyaç analizleri ve yatırım danışmanlığı hizmetleriyle birçok saha çalışması ve ofis merkezli hizmet gerçekleştirdiklerini ifade eden ABİGEM Van Direktörü Olcay Barlas, AK Parti heyetine ABİGEM'e gösterdikleri ilgi ve destekten ötürü teşekkür etti.
Van Milletvekili Kayatürk, VATSO Hizmet Kompleksi içinde hizmet veren ABİGEM'in Van için önemli bir kazanım olduğunu, kurumsal yapısıyla Türkiye'nin dört bir tarafında iş dünyasına nitelik kazandıran, hizmet bölgesine değer katan bir anlayışla çok önemli bir yapısı olduğunu söyledi. Her geçen gün yatırımların arttığı Van'da ise iş camiasının ABİGEM gibi dünyadaki bilgi, birikim ve uzman havuzlarına çok rahat ulaşabilen bir yapıdan daha fazla istifade etmesinin faydalı olacağını ifade eden Kayatürk, ABİGEM Van ekibine her zaman destek olacaklarını ifade etti.
Van İl Başkanı Abdullah Aras ise, ABİGEM ekibine özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ederek, kurumsallaşmanın ve çağın gereği olan bilimsel yaklaşımların böylesine titiz bir şekilde ele alınarak, Van'ın ve bölgenin hizmetine sunuluyor olmasının gelecek adına herkesi bir kez daha umutlandırdığını söyledi.
(MSA-Y)

06.01.2013 14:34:27 TSI

Editör: Wan Haber