Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, TekstilKent ve Urartu Müzesi’nin ardından cazibe merkezi destekleme programı kapsamında yapılan bir diğer proje olan Tuşba Fuar ve Kongre Merkezi’ni ziyaret etti. Bu merkezin Van’ın çağdaşlaşması anlamında çok önemli bir kapı olduğunu söyleyen Kayatürk, bu merkezin bölgeye ciddi bir canlılık getireceğini kaydetti.

Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, beraberindeki il yönetimi üyeleri ile birlikte Van-Erciş karayolu üzerinde bulunan Tuşba Fuar ve Kongre merkezinin inşaatını ziyaret ederek burda bir takım incelemelerde ve değerlendirmelerde bulundu. Kalkıma Bakanlığı’nın Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında Van’a kazandırılan ve AK Parti Van Milletvekillerinin depremden sonraki süreçte gerçekleşmesi için ciddi çaba harcadığı kongre merkezindeki inceleyen Kayatürk, merkezle ilgili de önemli mesajlara yer verdi. Van’ın çağdaşlaşma anlamında en büyük kapılardan birini bu merkezle açacağını kaydeden Kayatürk, Tuşba Fuar ve Kongre Merkezi’nin Van’ı yıllardır halısahalarda ve parklarda yapılan fuarlardan kurtararak ciddi bir sosyo-ekonomik canlılığa kavuşturacağını kaydetti.

VAN GÖNÜL RAHATLIĞI İLE MİSAFİRPERVERLİK EDECEK

Van-Erciş karayolu üzerinde şehir merkezine 13 kilometre uzaklıkta Organize Sanayı Bölgesi (OSB) içerisinde inşası devam eden Fuar ve Kongre merkezinin ev sahipliği yaptı fuar ve organizasyonlar ile Van’a ayrı bir imaj kazandıracağını da kaydeden Kayatürk, değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi, “12 bin 952’si kapalı olmak üzere toplam 41 bin metrekare civarında bir alana sahip olan bu fuar merkezi TekstilKent ve Urartu Müzesi ile birlikte Van’a önemli artılar sağlayacak en önemli bir diğer merkezimiz. Kalkınma Bakanlığı’nın destekleri ile Van’a inşa edilen merkez Van’ı ciddi anlamda bir sıkıntıtan kurtarmakla kalmayacak Van’ın dış dünyaya da açılması anlamında önemli bir yatırım olacaktır. Hükümetimizin depremden sonra Van’da yapılan yardım ve yatırımların yanında bir taraftan da çalışmalarını yürüttüğü ve ciddi paralar harcadığı bu merkezlerin bizim uzun yıllardır yurt dışına açılma hedeflerimize de katkı sunacaktır hiç şüphesiz. Biz bu yatırımla hem halı sahalarda, parklarda yapılan fuarlara bir standart getirmiş olacağız hem de Türkiye’nin diğer kentlerinde olduğu gib çok önemli fuarlara ev sahipliği yapmış olacağız. En basitinden bu yıl ilki yapılan Van Kitap Fuarı her yıl bu fuarda biraz daha büyüyerek belki marka bir kitap fuarı haline gelecektir. Bunun yanında sektörel fuarlarda da rahatlıkla ev sahipliği yapabilecek olan bu merkez Van’ın gönül rahatlığı ile bu tür organizasyonlarda ev sahibi olmasını da sağlayacak”

""

KONGRE MERKEZİ

Van’ın İran, Irak, Azerbeycan, Ermenistan gibi ülkelere yakın ve ulaşibilir mesafede olmasının Van’ın gelecekte tam bir ticaret şehri olmasını mümkün kıldığını belirten Kayatürk, bu kongre merkezi aracılığı ile Van’ın uluslararası çapta platformlara da ev sahipliği yapabilecek bir yapıya kavuşacağını belirterek, “Bu fuarın bitmesiyle birlikte biz kongre merkezinde de ciddi istişarelerin yapıldığı bir salona da kavuşacağız. Bu kongre merkezi belki bizim dünyaya açılan bir kapımız olacak. Bu anlamda en az diğer yatırımlar kadar elzem ve önemli bir merkeze kavuşmak üzereyiz. Çalışmaların en kısa sürede bitmesi için de elimizden geleni yapacağız.”

Editör: Wan Haber