WanHaber.com - Haber Merkezi


AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici ve Gülşen Orhan’ın da katıldığı toplantının divan başkanlığını da Medya ve Tanıtımdan Sorumlu AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ümit Esengül yaptı. Toplantıda AK Parti Merkez İlçe Başkanı Abdulmenaf Keyifli, İl Kadın Kolları Başkanı Nahide Hakan ve İl Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Acar’ın birer konuşma yapmasının ardından, milletvekili Burhan Kayatürk kürsüye çıktı. Kayatürk, “Milletvekilleri olarak her birimizin genel merkezde iç ve dış ilişkilerde birçok görevi var, ancak her hafta Van’a gelerek hizmetleri takip ediyoruz, vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Ancak daha çok çalışıp, daha fazla kitlelere ulaşmamız lazım. Bunun için her birimizin vazifesi önemlidir. AK Parti hükümetinin yaptığı hizmetler, dünya çerçevesinde kolay kolay yapılacak hizmetler değil. Ne Amerika’da ne Avrupa’da yapılacak şeyler değildir” dedi.


Gezi Parkı olaylarına da değinen Kayatürk, “Sultan Abdülhamid’in başına getirilenlerin aynısı Başbakanın da başına getirmeye çalışılıyor. Türkiye, ekonomisi bu kadar büyümeseydi, İstanbul bu kadar önemli bir ticaret merkezi haline gelmeseydi, olaylar bu denli olmayacaktı. Bugün Türkiye’deki en önemli ihaleleri Ağrılı, Bitlisli bölge müteahhitlerinin almasını hazmedemeyenler var. Rantları bozulanlar var. Türkiye’de adalet yerini buldukça bunu çekemeyenler var. Tabi birileri bu olayların arasında Türkiye’nin hassasiyetlerini tekrardan kaşımak istiyor. Bugün bazı gruplar bu çözüm süreci ile rantlarının elden gittiği için çok üzülüyorlar. Bu nedenle hiç beklenmedik bir yerde, Şırnak da bir olay oluyor. Lice de başka bir olay yaşanıyor. Fakat Türkiye halkı bu oyunlara gelmeyecek’’ diye konuştu.


""

Van’ın geleceği için son derece önemli bir yerel seçimin yaklaştığını ifade eden milletvekili Mustafa Bilici, “En nihayetinde vatandaşımızın benimsediği ve bu işi en iyi derecede yapabilecek, kabiliyetli bir adayla yolumuza devam edeceğiz. Türkiye’deki muhalefet, milletimizin Sayın Başbakanımızla olan sıkı bağlarını çok iyi bildiği için bu bağın koparılamaz olduğunu da çok iyi bilmektedirler. Bu nedenle onlar iktidar olamayacaklarını çok iyi bildikleri için bu kez sandık dışı oyunların içine çekmeye ve bu şekilde medet ummaya çalışmaktadırlar. Fakat Allah’a hamdolsun milletimiz onlara bu fırsatı vermiyor” dedi.


Yapılan konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Editör: Wan Haber