Burhan Kayatürk, Gürpınar ilçesine bağlı Güzelsu köyü yakınlarında darp edilerek Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altında tutulan sağlık personelini ziyaret etti. Ambulans şoförü Bayram Lenk, Acil Tıp Teknisyeni Nazime Çiçek ve paramedik Bahar Aksoy’u ziyaret eden Kayatürk, gerekeni yapacaklarını ve sağlık personellerinin kendisine güvenmelerini istedi. Olaya sert tepki gösteren Kayatürk, şöyle konuştu: “Gecesini gündüzüne katarak bizim sağlığımız için çaba gösteren bu personelimize yapılan saldırıyı kınıyorum. Bu olay; utanç verici ve kabul edilemez bir manzaradır. Bu insanlarımız bölge halkına hizmet eden, hepimizin yakınının, dostunun yardımına koşan insanlardır. Hayati denilebilecek bu işi yapan insanlarımızın bu şekilde şiddet görmesi hepimizi derinden üzmüştür. Hele hele kadının şiddet görmesi bu olayın en acı taraflarından biridir. Bu olayın peşini bırakmayacağımızı belirtmek istiyorum. Gereken ne ise yapılacak.” 


Nazime Çiçek ise, olayda bir kasıt olduğundan şüphelendiğini ve bu tür bir saldırı ile suçlanan kişilerin neden hâla dışarıda dolaştığına anlam veremediğini belirtti.


Bayram Lenk de, her türlü acil durumda müdahaleye koşan sağlık personellerinin böyle bir saldırıyı hak etmediğini kaydetti.

Editör: Wan Haber