Rıdvan Can

Edremit TOKİ afet konutları yaşam alanı olan parsele vatandaşların park, yeşil alan, spor alanı yapılması isteğine karşılık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından inat ve ısrarla göl manzaralı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binası yapma ve betonlaştırma girişimine tepkiler dinmiyor. Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk Ak Parti Van Milletvekillerinin tamamının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binasının Edremit’te yapılmasına karşı olduklarını söyledi.

Bakan Bey’i ikna edeceğiz

TOKİ afet konutlarında yaşayan vatandaşların betonlaştırılmak istenen alanı yeşil alan, spor alan, gezi alanı olarak istemelerinin haklı bir talep olduğunu ifade eden Kayatürk, Edremit turizm, yaşam, dinlenme beldesidir. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce’yi millettekileri olarak ikna ederek hizmet binasının başka yerde yapılmasını isteyeceğiz dedi.

Edremit Bodrum, Kuşadası olabilir

TOKİ yaşam alanında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binasının yapılmasının uygun olmadığını vurgulayan Kayatürk, “Ben ve diğer milletvekili arkadaşlarımız söz konusu binanın yaşam alanına yapılmasını uygun görmüyoruz Aslında bütün kamu kurumlarının Edremit’e taşınması doğru değildir. Edremit doğal yapısı gereği turizm, dinlenme, eğlence, spor ve yaşam beldesidir. Edremit’te turizm, dinlenme tesisleri kurulmalı. Edremit’te aklı başında ekolojik, planlı bir belediyecilik uygulanırsa 10 yıl sonra Edremit Bodrum, Kuşadası gibi olur” diye konuştu.

Tuşba Edremit gibi olacak

Milletvekili Burhan Kayatürk “Edremit TOKİ yaşam alanında yapılması düşünülen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü  binasının  daha uygun yere kaydırılması gerekir. Gerekirse mevcut binanın ihalesi iptal edilir. Bina şehir merkezindeki kendi yerinde yapılabilir. İşi alan müteahhit arkadaşı da bu konuda ikna edeceğiz. Edremit’in betonlaşmasına izin vermeyiz. Kamu binalarının göl manzaralı hizmet binaları yaparak vatandaşları huzursuz etmesi uygun değildir. Bu konuda vatandaşların isteği olacak. Doğrusu budur” dedi.

Tuşba belediyesi yol yapamıyor

Tuşba Belediyesi’nin ilçede yol yapmak istediğini ancak Büyükşehir Belediyesi’nin buna izin vermediğini dile getiren Kayatürk, “Büyükşehir Belediyesi Tuşba ilçesinde ne yol yapıyor, ne de Tuşba Belediyesi’nin yol yapmasına izin veriyor. Bu çok yanlıştır. Bundan vatandaşlarımız mağdur oluyor” ifadelerinde bulundu. 

Editör: Wan Haber