Fethiye'nin Kayaköy Köyü İlkokulu, ilçe genelinde akıllı tahta ile eğitim öğretim yapan ilk köy okulu oldu.
Fethiye'de ilk kez bir köy okuluna akıllı tahta kazandırıldı. Ölüdeniz Rotary Kulüp'ü 36 öğrencisi bulunan Kayaköy İlkokulu'na akıllı tahta kazandırdı. Akıllı tahtanın açılışını iki öğrenci yaparken, açılışa Ölüdeniz Rotary Kulüp Başkan ve Üyeleri de katıldı. Öğrencilere akıllı tahta ile ilk bilgiler verildi.
Yaklaşık 1 yıl önce mevcut 9 öğrenciye düştüğü için kapanma noktasına gelen Kayaköy İlkokulu; bu gün 3 sınıf ve 3 öğretmeniyle eğitime devam ediyor. 1 Müdür, 3 öğretmen ile 2 ilkokul sınıfı, 1 ana sınıfı ve 36 mevcutla eğitime devam eden Kayaköy İlkokuluna Ölüdeniz Rotary Kulübü önderliğinde çok amaçlı akıllı tahta kazandırdı. Okula sahip çıkan Ölüdeniz Rotary kulübü üyeleri ikinci dönemin hemen başında Kayaköy İlkokulu'nu ziyaret etti.
Akıllı tahtanın açılışının yapıldığı ziyaret nedeniyle bir açıklamada bulunan Ölüdeniz Rotary Kulübü Başkanı Hasan Özer, "Bildiğiniz gibi bu ilkokul yeterli öğrencisi olmadığı için kapanmıştı. Ana sınıfı olarak eğitim yapıldı. Okulun fiziksel şartlarını hep birlikte iyileştirdik. Okulu derledik ve topladık. Şimdi ise okulun fiziksel şartları uygun hale geldi. Hatta örnek okul seçildi. Bu senede okulun eğitim başarısını yükseltmek amacıyla çalışmaktayız. Akıllı Tahtayı'da eğitimin kalitesini arttırmak amacıyla düşündük. Akıllı tahta Fethiye'de 3 okulda bulunmakta. Köy okullarında ise hiç yok. İlk defa köy okulu olarak Fethiye'de bu okulda var. Sponsorlarımıza; özellikle Ahmet ve Nükhet Kardam ailesine ve Perihan Agnelli'ye ve akıllı tahtayı kuran, eğitimini veren Gold Bilgisayar Sadık Özdemir'e çok teşekkür ediyoruz. Eğitimin kalitesini Kayaköy İlkokulunda yükseltmeye çalışmaya devam edeceğiz. Akıllı tahtanın maliyeti 4 bin TL'yi aşmaktadır" dedi.
Okul müdürü ve aynı zamanda okulun öğretmeni olan Hasan Şahin de, "Okulumuza sahip çıkan Ölüdeniz Rotary Kulübü üyeleri bir ay önce okulumuza geldiklerinde; akıllı bir tahtaya ihtiyacımız olduğunu söyledik. Bu ihtiyacı kısa bir sürede karşıladılar. Teknik ekip geldi kurdu. Okulumuz için hayırlı ve uğurlu olsun. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Hem görsel ve yazılım açısından hem de internet ağ bağlantısıyla çok amaçlı olan bu akıllı tahta ile çocuklarımıza Allah'ın izniyle daha kaliteli bir eğitim vereceğiz. Çok faydalı olacaktır. 36 öğrenci ile eğitim yapmaktayız. Öğrenci sayımız gün geçtikçe çoğalıyor. Bu okula sahip çıkıp çocuklarını eğitim için gönderdikleri içinde köy halkına ve başta muhtarımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Köy okulları içerisinde akıllı tahta ilk defa buraya konuldu. Fatih projesinden önce biz bu akıllı tahtaya kavuşmuş olduk. Akıllı tahtanın alınmasında öncülük eden Ölüdeniz Rotary Kulübü yönetimine ve alınmasında maddi katkı sağlayan hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
(MB-İK)

12.02.2013 09:27:25 TSI

Editör: Wan Haber