Çambaşı Kayak Merkezi'nin yolu tipiyle kapanınca kayağa gelenler halay ve horonla eğlenerek iş makinelerinin yolu açmasını bekledi.
2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda günlerdir etkili olan kar ve tipiyle karayolunun birçok bölümünde oluşan ve yüksekliği 4 metreyi bulan kar nedeniyle Çambaşı Kayak Merkezi'nin yolu kapandı.
Ordu ve çevre illerden yaylaya kaymaya gelenler, iş makinelerinin yol açma çalışmalarını sürdürürken müzik eşliğinde hem halay çektiler, hem de doyasıya eğlendiler.
Serdar Şanlı, "Çambaşı Kayak Merkezine giderken şuan iş makinelerinin yolu açmasını bekliyoruz. Bizde bu sırada hem horonlarla hem de oyunlarla karın keyfini çıkartıyoruz" dedi.
Diğer taraftan, Çambaşı Yaylası'na ulaşımın sağlanması için yetkililer büyük çaba gösteriyor. Kabadüz Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Yakup Karataş kar açma çalışmalarını yakından takip ediyor.
KÖYDES Müdürü Yakup Karataş, "Turnalık ve Çambaşı arasındaki karayolunda 2 metre normal kar var. Fakat bölgenin büyük bölümde tipi nedeniyle kara yolu üzerinde 5-6 metre yığınlar oluşmuş ve yol bu nedenle kapanmış. İş makinelerimiz 24 saat yolu açmaya çalışıyor, fakat yol arkadan tekrar tipiyle kapanıyor. Doğa şartları yolun açılmasını çok zorluyor" dedi.
(MB-MAY-Y)

13.01.2013 14:43:12 TSI

Editör: Wan Haber