Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi'nce Palandöken Kayak Merkezi'nde düzenlenen kayak kursuna katılan 360 öğrenciye düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Sertifika töreni sonrasında dağıtılan köfte ekmeklerden almaya çalışan öğrenci ve aileleri izdihama neden oldu.
Yakutiye Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan okullarda okuyan 6-11 yaş grubu öğrencilerini Palandöken Kayak Merkezi'ndeki pistlerde 15 kayak öğretmeni eşliğinde eğitti. Yakutiye'deki 70 okuldan yöneticilerin seçtiği 5'er öğrencinin bütün ihtiyaçları karşılanarak kayak eğitimi verildiğini belirten Belediye Başkanı Ali Korkut, "Kursa aldığımız öğrenciler geleceğin milli kayakçıları olacak" dedi. Başkan Korkut, çocukların büyük bir kısmının Palandöken dağını görmediğini hatırlatarak, "Yakutiye olarak hep ilkleri yapan bir belediye olduk. Bu bir rekordur. Okullarında başarılı 360 öğrencinin kayak malzemesinden, ulaşım ve yiyeceğine kadar her şeyi belediye bütçesinden karşılıyoruz. Amacımız geleceğimiz olan çocukları spora teşvik etmek ve kış sporları merkezi haline gelen Erzurum'da kayak yapmasını bilmeyen çocuk bırakmamak. Kent merkezine 10 dakika uzaklıkta olan Palandöken'i maalesef görmeyen çocuklar var. Bu yıl 360 olan öğrenci sayısını önümüzdeki yıllarda 500'e çıkaracağız. Bu sayı her yıl artacak" diye konuştu.
Konuşmaların ardından 360 öğrenciye sertifikaları verildi. Çok sayıda öğrenci ailesi de bu anı fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi. Sertifika töreninin ardından öğrenci ve ailelerine ekmek arası köfte ikramında bulunuldu. Ekmek arası köfte almak isteyen aileler zaman zaman izdihama yol açtı.
(AA-AA-Y)

06.02.2013 13:49:39 TSI

Editör: Wan Haber