Gümüşhane'de 3 kafadar öğrenci Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün hurdaya ayırdığı kayak takımları ile oturdukları mahalledeki dik yoldan kaymanın zevkini yaşıyor. Kayak botu yerine normal botlarının üzerine çorap giyen gençler önlerine çıkabilecek araç tehlikesine rağmen kaymaktan geri kalmıyor.
Yeni Mahallede oturan 3 kafadar öğrenci kış aylarında mahallelerinde kızakla kayarken, artık geçtiğimiz yıl hurdaya atılan kayaklarla kayak yapıyor. Geçtiğimiz yıl hurdaya ayrılan kayak takımlarını ücretsiz olarak alan Burak Pezik (15), Ahmet Pezik (12) ve Onur Kocagöz isimli arkadaşlar, kendi çabaları ile kayakla kaymak için mücadele ediyor. Mahallede bulunan rampa bir yoldan aşağı kayan genç kayakçılar, kayak takımlarını aldıkları ilk günlerde yalnızca oturup kayabiliyorken artık kendilerini geliştirdiklerini ve ayakta kayabildiklerini söylediler. Genç kayakçılardan Burak Pezik, "Başta düşüyorduk ama şimdi iyi kayıyoruz" diyerek geldikleri durumu özetlerken, kayakları ayaklarına nasıl geçirdiklerini de ilginç bir şekilde aktardı.

KAYAK BOTU YERİNE AYAKKABI ÜZERİ ÇORAP
Pezik, kayak takımının olmazsa olmazı baton ve kayak botlarının olmadığını, kayak botu yerine normal botlarının üzerine çorap giydiklerini belirterek, batonsuz kayak yaptıklarını ifade etti. Pezik, çorapla birlikte ayakkabı ve botların kayak takımına kaymadan oturduğu için daha rahat kaydıklarını dile getirdi. Batonları olmadığı için kaydıkları rampada durmak için kendilerince bir sistem geliştiren genç kayakçılar, yol kenarındaki kar kürtüklerine yatarak kendilerini durduruyor. Genç kayakçılar, yolda bazı bölgelerde araçla karşılaşabilecekleri için kendilerini tehlikeye atmamak için kayak takımı üzerine oturarak kayıyor.
Üç genç kayakçı arasında en küçükleri olan Ahmet Pezik ise kayak yerine kızakla kaymayı tercih ediyor. Kayak takımıyla ayakta kaymanın daha zevkli olduğunu kaydeden Pezik, kızağın da daha rahat kontrol edilebilmesi nedeniyle tercih ettiğini söyledi.
(RE-ÖS-Y)

10.01.2013 09:46:38 TSI

Editör: Wan Haber