Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, AKP Van Milletvekili Mustafa Bilici’nin yaptığı ‘Belediye kenti kerbelaya çevirdiler, hiçbir şey yapmıyorlar” sözlerine tepki gösterdi. Kaya, “Biz çalışma anlamında da, maddi anlamda da Sayın Bilici’nin il Başkanlığı yaptığı ve belediye başkanlığının da AKP’de olduğu dönemin üç katı kadar halka hizmet ettik. Bilici önce insan olsun, ona diyeceğimiz tek şey otursun ve artık mide bulandırmasın” dedi.
 
Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, AKP Van Milletvekili Mustafa Bilici’nin yaptığı ‘Belediye kenti kerbelaya çevirdiler, hiçbir şey yapmıyorlar” sözleri ile ilgili bir açıklama yaptı. Kaya, seçime 8-9 ay süre kala iktidardaki siyasetçilerin yavaş yavaş arenaya çıkmaya başladıklarını belirterek, yalanlar söylemeye başladıklarını ifade etti. 
 
Kaya: Önce insan olmak lazım sonra siyasetçi
Kaya açıklamasında “Bu kentin bir vekili ve geçmişte il başkanlığı yapmış biri, iftar sofrasında güya oruçlu bir şekilde çuval çuval yalan söylüyor. Bu kenti güya Kerbela’ya çevirmişiz, yol yapmamışız. Şunu her zaman dile getirdik. Hiçbir yönetim dört dörtlük değildir. Ama biz bu konuda kendimizden eminiz ve güveniyoruz. Biz çalışma anlamında da, maddi anlamda da Sayın Bilici’nin il Başkanlığı yaptığı ve belediye başkanlığının da AKP’de olduğu dönemin üç katı kadar halka hizmet ettik. Bunun garantisini ve taahhüdünü veriyoruz, isterlerse belgelerini de sunabiliriz. Sayın Bilici ve partisinin yaptığı yolsuzlukları da bu dönemde sıfırladığımızı da söylüyoruz. Sayın Bilici’nin sadece 6-7 mahalleye su verip diğer mahallelere şebeke bile döşemediği dönemi de biliyoruz. Bu Ramazan ayında Bilici’ye tek söyleyeceğim şey önce insan olmak lazım, insan olduktan sonra adaletli olmak lazım, bunları yaptıktan sonra siyasetçi olmak lazım” şeklinde tepki gösterdi. 
 
Kaya’dan Bilici’ye “Otur ve artık mide bulandırma”
Bilici’nin daha yolun başında olduğunu ve daha kat etmesi gereken çok yolun olduğunu belirten Kaya, “Bilici önce Karayollarında metreküpü 80-90 TL’ye olan bir şeyi yandaşlarına nasıl 300-400 TL’ye verdiklerini çıkıp bu halkla paylaşsın. Eğer dürüstse gelsin bu halkın huzurunda da, televizyon programında da konuşalım yoksa otursun mide bulandırmasın” dedi. 
Editör: Wan Haber