Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayları Bekir Kaya ve Hatice Çoban seçim çalışmaları kapsamında Maraş Caddesi’nde bulunan esnafları ziyaret etti. Esnafların yoğun ilgisi ile karşılanan Çoban ve Kaya, sloganlarla uğurlandı. 


Seçim çalışmaları kapsamında çalışmalarını hızlandıran BDP Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Bekir Kaya ile Hatice Çoban Maraş Caddesi üzerinde bulunan esnafları ziyaret etti. Ziyarete BDP Van İl Başkanı Musa İtah da eşlik etti. Kaya ile Çoban ilk olarak eski Araştırma Hastanesi civarında bulunan esnafları ziyaret etti. Esnafları ziyaret eden Kaya ile Çoban’a esnaflar yoğun ilgi gösterdi. Esnafların yanı sıra cadde üzerinde bulunan yurttaşlar da Kaya ve Çoban’ın yanlarına gelerek yoğun ilgi gösterdi. 

 

Kayserili esnaftan Kaya’ya: Bu kentteki halk sizi çok seviyor ve güveniyor
Esnaf gezisinde Kaya ile Çoban’a "Siz başımızın tacısınız sizleri belediye başkanları olarak görmeyi çok istiyoruz’"diyen bir esnaf, BDP'nin seçimi kazanacağını söyledi.  


Mobilya mağazasına ziyaret için giren Kaya ve Çoban’a "Siz neden geziyorsunuz" diyen Kayserili olan esnaf Fevzi Okur "Ben her ay Van’a gelip gidiyorum ve sizi daha önceden tanıyorum. Siz bu seçimleri kazanmışsınız ben bunu rahatlıkla görüyorum. Bu halk sizi çok seviyor ve çok güveniyor" dedi. Esnafa teşekkür eden Kaya ise, "Biz de kazanacağımızı biliyoruz ve inanıyoruz. Ama rehavete kapılmadan gece gündüz çalışmalarımızı sürdürerek halkımız ile bir araya geliyoruz" dedi. 
 

Kaya ve İtah takım elbise satın aldı
Giyim mağazasına giden Kaya ile Çoban’a işyeri esnafı tarafından ısrarla kıyafet hediye verilmek istendi. Hediyeye teşekkür eden Kaya taksit yapılmasını isteyerek beraberinde ki BDP Van İl Başkanı Musa İtah ile birlikte kıyafet satın aldı. Kaya ve Çoban’a gezi sırasında site de bulunan yurttaşlar balkon ve pencerelere çıkarak,"Bekir başkan" sloganı attı. Site sakinlerine el sallayan Kaya ile Çoban daha sonra taksi duraklarını ziyaret etti. 

Editör: Wan Haber