Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya ile İpekyolu Eş Başkan adayı Aygül Bidav, Vali Mithatbey Mahallesi'nde üç toplantı düzenlendi. Eş Başkan adayları toplantıların ardında üniversite öğrencilerin evlerine konuk oldu. Kaya ve Bidav, gece geç saatlere kadar öğrencilerle sohbet etti. Öğrencileri bir müzik dinletisi sunduğu gecede renkli görüntüler oluştu. 


Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya ile İpekyolu Eş Başkan adayı Aygül Bidav, Vali Mithatbey Mahallesi'nde üç toplantı düzenlendi. Yüzlerce kişinin katıldığı toplantılarda zaman zaman renkli görüntüler de oluştu. 


Bidav: Başkasının sofrasında hep açız, aç kalırız
Toplantılarda konuşan Bidav, Kürt halkının sistem partilerine çok şans tanıdığını belirterek, artık bu şansın sona erdiğini söyledi. Kürt halkının bu seçimlerde büyük bir birliği ortaya çıkarmaları gerektiğini söyleyen Bidav, "Bizim kalan ömrümüz barış içerisinde geçsin istiyoruz. Bunun için mücadele ediyor, halkımızı da bu mücadeleye destek vermelerini istiyoruz" dedi. 90 yıldır sistem partilerinin bu kenti yönettiğine dikkat çeken Bidav, 5 yılda yapılan çalışmaların 90 yılda yapılmadığını söyledi. Bidav, "Başkasının sofrasında hep açız, aç kalırız" diyen Bidav, AKP'nin fermanının artık geldiğini, dermanlarının olmadığını söyledi. Halka, eşit hizmet, şeffaflık ve dürüstlük vaat ettiklerini  aktaran Bidav, bu nedenle halka büyük bir inançlarının olduğunu söyledi. PKK Lideri Abdullah Öcalan ve bu halka borçlarının olduğunu belirten Bidav, "Bu borcu onları özgürleştirince ödeyeceğiz. Bidav, son olarak kadınları 8 Mart mitingine davet etti. 


Kaya: Onlar ayrımcı bir siyaset yürütüyorlar
Daha sonra konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya, siyasetin sorunların çözümü için olduğunu, bu sorunların çözümü için siyaset yaptıklarını belirterek, hayatın her alanında Kürtlerin siyaset yaptığını ifade etti. Seçim öncesi bazı siyasilerin kendilerinin bile inanmadığı bazı vaatler verdiğini aktaran Kaya, "Bazı siyasetçiler çıkmış diyor ki; 'Biz seçimi kazanırsak Başbakan Van'a çok para gönderecek' diyor. Başbakan sanki cebindeki parayı gönderecek. Sanki mal varlığından kısıp gönderecek. Başbakan gönderse bile bu halkın parasını gönderecek ve buna mecburdur. Bu siyasetçilerin yaklaşımı tamamen ayrımcılıktır. Yani diyorlar ki, BDP kazanırsa para gelmeyecek. Bu kadar ayrımcı bir siyaset yürütülüyor şuanda" dedi. 


Kaya: Slogana karşı silah kullanana çağrı yap, bize değil
Kentteki bazı sivil toplum örgütlerinin yaptığı açıklamaya değinen Kaya, "Slogana karşı silahların kullanıldığı bir yerde meşru müdafaa elbette olur. Bu halkın kendini elbette savunacaktır. Siz silah kullanana 'neden silah sıkıyorsun? demiyorsun ama slogan atana sağduyu çağrısı yapıyorsun" dedi. AKP'nin önceki dönem yaptığı yolsuzluklara değinen Kaya, "Biz tüm bu belgeleri kentin her tarafına astırabilirdik. Hatta Bakanlığın onların döneminde ki yaptığı yolsuzların raporlarını da asabilirdik. Ama ahlaki sorumluluğumuz gereği bunu yapmak istemedik. Bu kent hepimizin kenti, sahip çıkarsak birlikte de yönetiriz. Herkesin bu sahiplenme duygusuyla yaklaşmalarını istiyoruz" dedi. 


Yurttaşlar: BDP belediyelerinde muazzam bir profesyonellik çıktı
Konuşmaların ardından söz alan bir yurttaş, "BDP belediyeciliği artık profesyonelleşti. BDP belediyelerinde muazzam bir profesyonellik çıktı. Sandıkta güçlü çıkarsak, inkar biter. Ama çıkmazsak inkar devam edecektir" dedi. Daha sonra söz alan Karadenizli bir yurttaş, "Yıllardır Van'a gelip, gidiyorum. Bu kadar güzel çalışan bir belediye görmedim" dedi.


Kaya ve Bidav öğrenci Evi'ne konuk oldu, şarkılarla eğlendi
Toplantıların ardından üniversitede okuyan bir grup öğrenci Kaya ve Bidav'ı evlerine davet etti. Öğrencileri kırmayan Bidav ve Kaya, öğrenci evine geçerek burada üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilerin "Ev sahibimiz gece müzik yapmamıza izin vermiyor" şikayeti üzerine Kaya, ev sahibini öğrencilerin yanına davet etti. Ev sahibi "Başkan için saat gece 23.00'a kadar izin veriyorum" demesi üzerine öğrenciler müzik aletlerini alarak konsere başladı. Müzik sesi duyan site sakinleri de gelerek dinletiye katılırken, şarkıların söylendiği ve çayların içildiği gece geç saatlerde sona erdi. Müzik dinletisinin ardından evden ayrılmak üzere olan Kaya ve Bidav'ı karşılayan başka bir grup üniversite öğrencisi eş başkanları evlerine davet etti. Kaya, bir sonraki hafta kendilerini ziyaret edeceğini söyledi. 

kaya-001.jpg

kaya-002.jpg

Editör: Wan Haber