Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Bekir Kaya ve Hatice Çoban, Van’nın Bêgirî (Muradiye) ilçesinde halkla biraraya geldi. Belediyenin borçları ile ilgili AKP'nin yalan ve iftiralara başvurduğunu söyleyen Kaya "Eğer bizim borçlarımız onlardan devir aldığımız 180 trilyondan daha az değil ise ve ben onların borçlarını ödememişsem görevimi bırakarak adaylığımı da geri çekeceğim’’ dedi.

galeri.PNG

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Bekir Kaya ve Hatice Çoban ilçelerde esnaf ziyaretlerine ve halk buluşmalarına devam ediyor.

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Bekir Kaya ve Hatice Çoban, Van’nın Bêgirî (Muradiye) ilçesine giderek burada BDP Bêgirî Eş Başkan adayları Dr. Mehmet Ali Tunç ve Safure Güneş ile birlikte ilçe halkı ve esnafı ile bir araya geldi. BDP seçim bürosunda bir araya gelen BDP Eş Başkan adayları daha sonra ilçede bulunan esnafları ziyaret ederek ilçe halkı tarafından sevinçle karşılandı.

 

Büyük bir sevinç ile karşılanan Eş Başkanlar esnaflar ve yurttaşlarla kısa süreli sohbet etti. Esnafların 14’te sıfır yapmak istiyoruz demesi üzerine Bekir Kaya ve Hatice Çoban da 'olması gerekende budur' dedi. Yapılan esnaf ziyaretler ile birlikte Kaya ve Çoban Belediye binasına giderek burada Belediye Başkan Vekili Songül Akbulut ve belediye çalışanlarını da ziyaret ederek bir süre burada kaldı. Yapılan ziyaretlerin ardında yüzlerce kişinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

 

Kadınsız bir yol almak kör ve topal yürüyüş demektir.
‘Bir yol alınıyor bu yolda çocuklar, gençler, kadınlar erkekler hep birlikte değilse bu yol eksik bir yürüyüştür’ diyerek konuşmasına başlayan Çoban ‘İsterseniz buna ruhsal birlik, isterseniz vicdani birlik, isterseniz de buna toplumsal birlik deyin. Evde çocuğunuza karşı adaletli değilseniz o evde bir şey eksiktir. Evde eşinize zülüm ediyorsanız Allah'a sizi af etmez. Dolayısıyla toplumda da kadını görmemek kadına da yer vermemek Allahın da kabul edeceği bir şey değildir'' diyerek konuşmasını sürdürdü.

 

"Devlet Kürt kadınından korkuyor"
Dağlarda, köylerde, sokaklarda kadın arkadaşlarının olduğunu aktaran Çoban, kadınların mücadele ederken en büyük desteği PKK Lideri Öcalan'dan aldıklarını belirtti. Devletin kararlı mücadelisinden dolayı Kürt kadınlarından korktuğunu aktaran Çoban, kendimizi de kentimizi de yöneteceğiz diyerek yola çıktıklarını aktardı. Çoban, ‘Biz bir hareket olarak söylediğimiz her şey gerçekleştirecek bir karakterle bileniyoruz. Bir toplumu bir kenti özgürleştirmekten bahsederken başka bir cinsi, kadın cinsini eve kapatarak bunu başarabilir miyiz? Başaramayız. Özgür kent özgür toplum, özgür yürüyüşü, bunların hepsini biz birlikte gerçekleştireceğiz" diyerek konuşmasını tamamladı.
 

galeri.PNG

Kaya'dan provokasyon uyarısı
Daha sonra konuşan Van Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya ise, seçimlerde sadece belediye başkanı, meclis üyesi ve muhtar seçmediklerini bu seçimin bir referandum niteliğinde olduğunu söyledi. Kendileri için asla oy istemediklerini aktaran Kaya, "Biz halkımızın adına ve hareketimiz adına oy istiyoruz" dedi. Dünya’da ilk olan eş başkanlık modelini de başlattıklarını dile getiren Kaya hayatın tüm alanlarında kadınların var olduğunu, kadınların bundan sonraki süreçlerde seçilmiş olarak ta yerlerini alacaklarının altını çizdi. Bu projenin mimarının da PKK Lideri Öcalan olduğunu söyleyen Kaya, bazen bunun bir hakaret olduğunu düşünen erkekleri kast ederek bu anlayışlardan kurtulmaları gerektiğini belirtti. Kaya seçimlere iki ay zaman kalmasıyla beraber bundan sonra saldırı, tutuklamalar, provokasyonların olabileceği ihtimalleri göz önünde bulundurulması gerektiğini belirterek, her şeye karşı önlem alınması gerektiğini söyledi. İki gün önce Van’da yaşanan olaylara da değinen Kaya bunların bu seçimlerde mağduriyet siyaseti yaparak kendilerini gündemleştirmeye çalıştığını söyledi. Kaya, "Bizler parti olarak hiçbir zaman şiddetten yana olmadık ve biz her zaman onlardan daha çok huzurlu bir ortam istedik" diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Kaya: Onların bile borçlarını ödedik
Bêgirî ziyaretini tamamlayan Kaya ve Çoban akşam saatlerinde ilçeden ayrılarak merkezde bulunan İstasyon mahallesine halk toplantısına katıldı. Burada toplanan mahalle sakini ile buluşan Kaya ve Çoban'a BDP Tuşba eş Başkan adayları Öner Yiğit, Hatice Günel ve parti yöneticileri eşlik etti. Toplantıda konuşan Kaya, AKP tarafından belediye ile ilgili yapılan yalan ve iftiralara gereken cevabı vereceklerini aktararak ’Bizim borçlarımızdan bahs ediyorlar. Eğer bizim borçlarımız onlardan devir aldığımız 180 trilyondan daha az değil ise ve ben onların borçlarını ödememişsen görevimi bırakarak adaylığımı da geri çekeceğim’’dedi. 

galeri.PNG

Editör: Wan Haber