Seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdüren BDP Tuşba Belediye Eş Başkan adayları Öner Yiğit ve Hatice Günel, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ile beraber İstasyon mahallesinde ayrı ayrı düzenlenen iki halk toplantısına katıldı. 

Toplantılara Kaya, Yiğit ve Günel'in yanı sıra BDP Tuşba İlçe Başkanı Hecer Kaya ve mahalle sakinleri katıldı. İstasyon Mahallesi, Berki ve Galip Paşa sokaklarında düzenlenen toplantılarda kadınlar da yerini aldı. 

Toplantılarda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kaya, genel süreci değerlendirerek başladığı konuşmasında, her yıl sadece Van-İran sınırında onlarca Kürt'ün öldürüldüğünü kaydederek, "Eğer bu Yunan ya da Bulgar sınırında olsaydı şimdi kıyamet koparılmıştı. Ama söz konusu Kürtler olunca kimseden bir ses çıkmıyor" dedi. 

Devamında Roboski katliamına değinen Kaya, "Roboski katliamında öldürülen 34 Kürt sivil için Mecliste bir komisyon kuruldu. Bu komisyon bir rapor yayınlayarak, özetle 'Bunlar zaten kaçakçıydı. Öldürülmeleri de normal' gibisinden bir sonuç açıkladılar. Acı olan şeyse bu raporun altında kendisi de bir Kürt olan ve aynı zamanda Vanlı olan Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan'ın da imzasının olmasıydı. Şimdi bunlar bu halkın içine hangi yüz ile çıkacaklar" diye konuştu.

Toplantılarda, Kaya'nın ardından söz alan ve halkın seçimde nasıl oy kullanacağına dair bilgiler veren Tuşba Eş Başkan Adayı Öner Yiğit ise her kesin bu süreçte çok çalışması gerektiğini söyledi. Seçim döneminde oylara ve sandıklara sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Yiğit, birlik ve beraberlik mesajları verdi. 


Toplantılar katılımcıların görüş ve önerilerini ifade etmesi ile son buldu. 

Editör: Wan Haber