Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, halkla bir araya gelmeye devam ediyor. Dün Sanayi sitesi, Kültür Merkezi, Eğitim Destek Evi ve birçok yere giden Kaya, bugünde Abdurrahman Gazi ve Akköprü Mahallelerini ziyaret ederek halkın sorunlarını dinledi. İlk olarak Abdurrahman Gazi Mahallesi’ne giden Kaya, buradan Mahalle Muhtarı İsa Öznur ile birlikte halkla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Kanal sokak ve Bediüzzaman Sokaklarında inceleme yapan Kaya, bu caddelerin genişletilerek asfaltlanması için çalışma yapılmasını istedi.

Yine mahallede bulanan Halk Sağlığı Merkezi’ne giden sokaklarda da inceleme yapan Kaya, bu sokaklarla ilgili de çalışma başlatacaklarını belirtti. Mahallenin onlarca sokağını gezen Kaya’ya halk da sevgi gösterilerinde bulundu. Kaya’nın yanına gelen bir kadın “Ben Türk’üm ve sizi çok seviyor ve değer veriyoruz. Kente yaptığınız çalışmalardan çok mutluyuz. Cezaevi’nden çıktığınız için de çok mutlu ve sevinçliyiz” dedi. Kaya’da kendisine teşekkür etti. Ardından Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu çevresindeki sokakları da gezen Kaya, mahallede bir taziye ziyaretinde de bulunmasının ardından ayrıldı. Daha sonra Buzhane Mahallesi’nde devam eden asfalt çalışmalarını inceleyen Kaya, asfalt ekibi ile öğlen yemeği yedi.

""

Burada çalışmaları denetleyen Kaya, ardından Akköprü Mahallesi’ne geçerek burada da incelemelerde bulundu. Mahallenin büyük bir bölümünü gezen Kaya, mahallelerin belirlediği sokakları gezerek notlar aldı. Daha sonra öğrencilerin talebi üzerine Akköprü İlköğretim Okulu’na giden Kaya, okula gidiş için yolların yapılması için çalışma yapılacağını duyurdu. Öğrencilerle burada fotoğraf çeken Kaya, daha sonra mahalleden ayrıldı. 

Editör: Wan Haber