Eş Başkan adayları Bekir Kaya ve Hatice Çoban açılış sonrası halkla buluştu. Esnaf ziyareti ve seçim bürosu açılışı sonrası eş başkanlar eksi 16 derece soğukta toplanan halka seslendiler. Halka teşekkür eden Kaya, "Biz Van'ın tüm ilçelerini gezdik, böyle bir kalabalık görmedik. Şuana kadar oy rekoru Başkale'nin elindeydi ama görüyoruz ki Çaldıran bu rekoru Başkale'nin elinden alacak" dedi.
 

Onlar hangi yüzle oy isteyecekler

Diğer partilerde yer alan Kürtlere çağrıda bulunan Kaya, tüm Kürtleri BDP'nin etrafından kenetlenme çağrısında bulundu. Çaldıran Belediyesi tarafından bir mahalleye Recep Tayyip Erdoğan isminin verildiğini hatırlatan Kaya, "Hergün iki gencimizi sınır ticareti yaptığı için öldürenlere talimat verenlerin isimlerini nasıl olur da bu halkın yaşadığı mahalleye verirler? Onlar hangi yüzle gelip sizden oy isteyecekler? Bizim kapılarımızın onlara açık olmaması gerekiyor" diye konuştu.

 

 90 yılda yapamadığını 5 yılda yaptık

Belediyelerin 91 yıldır sistem partilerinin elinde olduğunu açıklayan Kaya, ancak onların 80 yılda yapamadıklarını 5 yıl içerisinde BDP'li belediyelerin yaptığını iddia etti.  Belediyelerin halkın cebinden çıkan paralarla yönetildiğini aktaran Kaya, bu nedenle belediyenin her kuruşunun açık ve şeffaf olması gerektiğini belirtti. Çaldıran'da belediyenin artık halkın olacağını ve herşeyin açık olacağını söyleyen Kaya, hizmette de hiçbir şekilde ayırım yapmayacaklarının sözünü verdi " dedi.
 

Halktan büyük bir tokat yersiniz

Eş Başkan adayı Hatice Çoban, "30 Mart şimdiden size hayırlı ve kutlu olsun. Sizin mücadeleniz Türkiye'yi demokratikleşme mücadelesidir ve siz bunu zalimin zulmüne rağmen yapıyorsunuz. Bazıları tanklarla köylere gidip halkımızdan oy istiyorlarmış. Biz bu halkın tanklardan neler çektiğini iyi biliyoruz. Belediyeler bir demokrasi ve hizmet yeridir. Siz tanklarla oy isteyip belediye yönetemezsiniz. Siz belediyeleri hizmet alanı haline getirmezseniz halktan büyük bir tokat yersiniz" diye konuştu.
 

BDP Milletvekili Nazmi Gür 30 Mart'ta Çaldıran'da da demokratik özerkliği ilan edeceklerini söyledi. Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı yapıldı. Açılışın ardından ilçe esnafları ziyaret edildi. 

Editör: Wan Haber