Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Bekir Kaya ve Hatice Çoban, Özalp halkıyla biraraya geldi.Özalp'ta halka seslenen Kaya, "Bizde eşitlik, hizmet ve şeffaflık esastır. Onlarda ise ayakkabı kutusu, para sayma makineleri ve deste deste dolarlar esastır. Onlar gelip 'biz Özalp'ta sınır ticareti yapan insanları kaçakçılık adı altında katlettik' mi diyecekler? Bunlar sizlerden hangi yüzle oy isteyecekler" dedi.

galeri.PNG

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Bekir Kaya ve Hatice Çoban yoğun bir tempo ile sürdürdükleri seçim çalışmalarına Van’ın Özlap ilçesinde devam etti. Günün erken saatlerinde ilçeye giden Kaya ve Çoban’ı BDP Özalp Eş Başkan adayları Handan Bağcı, Şerafettin Özalp, Saray Eş Başkan adayları Zilan Aldatmaz, Kadir Çalışkan, BDP İlçe yöneticileri ve çok sayıda kişi karşıladı.

"Özalplılar eş başkan adaylarını bağırlarına bastı'

İlk olarak BDP İlçe binasına giden Kaya ve Çoban daha sonra ilçe merkezinde bulunan BDP seçim bürosunun açılışını yapmak üzerek buradan ayrıldı. İlçe seçim bürosunun açılışını yapan Eş Başkan adaylarına yüzlerce ilçe halkı eşlik etti. Zılgıt ve alkışlar eşliğinde açılışı yapılan seçim bürosunun ardından eş başkanlar Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz'ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından meydanda toplanan halka konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya halka seslendi. Geçmiş belediyelerin yıllarca ilçe için hangi hizmetleri yaptıklarını gördüklerini ve son beş yıl BDP belediyesinin nasıl hizmetler yaptığının apaçık ortada olduğunu söyledi.

Kaya: Bizde şeffaflık, onlarda ayakkabı kutusu ve para sayma makineleri esastır

Bu dönemde hizmet temellerinin atıldığını, yeni seçilecek eş başkan adaylarının da bu temel üzerine halka yakışır hizmetleri yapacağını aktaran Kaya, belediyecilik anlayışlarında eşitlik, şefaflık ve dürüstlüğün esas olduğunu söyledi. Onların belediyecilik anlayışlarında ‘Ayakkabı kutuları', 'deste deste dolar' ve 'para sayma makinelerinin' esas olduğunu söyleyen Kaya, "Buraya gelip biz Özalp'ta sınır ticareti yapan insanları kaçakçılık adı altında katlettik mi diyecekler? yoksa biz Roboski'de  34  masum insanı öldürdük mü diyecek?" dedi.


Muhtarlar Derneği Başkanı: Hiçbir dönem bu kadar çalışma yapılmadı

Kaya’nın konuşmasının ardında Özalp İlçe Eş Başkan adayı Handan Bağcı da kısa bir konuşma yaparak Viyan Soranı andı.  Yapılan konuşmaların tamamlanmasında sonra Kaya, Çoban ve beraberindekiler toplanan ilçe muhtarlarının tamamına yakın ile uzun süren bir toplantı yaptı.Yapılan toplantıda birer konuşma yapan eş başkanların ardından muhtarlar sorunlarını dile getirdi. Muhtarlar Derneği Başkanı Cevdet Akgül "Ben üç dönemdir muhtarlık yapıyorum ama hiçbir zaman ilçemizde bu kadar çalışma ve hizmet yapılmadı" dedi.

Sürekli AKP'ye oy veren Welecanî Köylülerin tercihi artık BDP

Tamamlanan muhtarlar toplantısının ardında Kaya ve Çoban ve İlçe Eş Başkan adayları Welecani (Aksorguç ) köyüne bir taziye ziyaretinde bulundu.Eş başkanlar daha sonra Welecani köyünün önde gelenleri ve sakinleri ile bir araya geldi. Burada konuşan Kaya, "Büyüklerimizin nasihatleri, fikirleri ve önerileri bizim için her zaman önemlidir. Birliğimiz, beraberliğimiz ve ittifakımız da bizim için  çok önemlidir" dedi. Daha sonra konuşan köy sakinlerinden Dırbaz Şaylak iktidar partisine oy vermeyeceklerini bundan sonra BDP ile olacaklarını söyledi.

galeri.PNG

Editör: Wan Haber