BDP Van Eşbaşkan adayları seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Gündüz esnaf ve ilçe ziyaretleri yapan eşbaşkan adayları her akşam ondan fazla ev ziyareti ve toplantılar yapıyor. Bu yüzyılın Kürtlerin yüzyılı olacağını belirten Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, "Birlikte yürürsek mutlaka başarırız. Bu kadar emek ve bedel verdik artık bunu taçlandırmanın, onlara layık olmanın zamanıdır" dedi.

BDP Van Eşbaşkan adayları seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Gündüz esnaf ve ilçe ziyaretleri yapan eşbaşkan adayları her akşam ondan fazla ev ziyareti ve toplantılar yapıyor. Dün gece Yenimahalle ve Esenler Mahallesi'nde 5, Hacıbekir Mahallesi'nde 5, Beyüzümü ve TOKİ'lerde ondan fazla toplantı gerçekleştirildi. Esenler ve Yenimahalle'de düzenlenen ev toplantılarına Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya ve İpekyolu Eş Başkan adayı Aygül Bidav katıldı. Yapılan toplantılarda eş başkanlar yüzden fazla yurttaş ile bir araya geldi.

Toplantılarda konuşan İpekyolu Eş Başkan adayı Aygül Bidav, evlere oy istemeye gelmediklerini, kendi evlerini ziyaret etmek istediklerini belirtti. Seçimlerin kendileri için bir referandum niteliğinde olduğunu aktaran Bidav, "Bir birimize karşı saygı ve hürmetimizi yükseltmeli ve eleştirilerimizi de yapmalıyız. Herşeyi yaparken birbirimize sahip çıkmamız gerekiyor. Birbirimize sahip çıkarsak başarabiliriz. Çünkü tüm dünyanın gözü bu seçim bizim üzerimizde. Bu nedenle başarmanın dışında bir seçeneğimiz yok" dedi.

Daha sonra konuşan Van Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Bekir Kaya, süreç ve Van ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Deprem ve tutukluluk süresi göz önüne alındığında Van'da 3 yıl belediyecilik yaptıklarını aktaran Kaya, 3 yol boyunca AKP yönetiminin 5 yıllık zamanından 3 kat daha fazla çalışma yaptıklarını belirtti. Yaptıklarından öte daha çok yapamadıklarını her zaman dile getirdiğini söyleyen Kaya, yönetimleri boyunca her zaman şeffaf olduklarını ve bunu devam ettireceklerini söyledi. Bu halka karşı her zaman dürüst olduklarını ve birincil sıradaki felsefelerinin bu olduğunu anlatan Kaya, "Birgün önce yaptıklarımızı ve mali tablomuzu halkımızla paylaştık. Her zaman bunu yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Bu yüzyılın Kürtlerin yüzyılı olacağını belirten Kaya, "Birlikte yürürsek mutlaka başaracağız. Bu kadar emek ve bedel verdik artık bunu taçlandırmanın, onlara layık olmanın zamanıdır" dedi. 

Editör: Wan Haber