Wan Haber Merkezi

Global Yatırım Holding tarafından yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırımla 50 bin metrekare alana inşa edilen Van AVM yoğun ilgi görüyor.  90 mağaza, 7 salonlu sinema, yemek-eğlence alanlarıyla sadece Van’a değil, bölgeye de büyük bir canlılık getirmesi beklenen VAN AVM’nin açılış kurdelesini kesen Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya projeyi ve bölge ekonomisine etkilerini değerlendirdi.

Van Büyükşehir Beediye Eşbaşkanı Bekir Kaya, Van AVM’nin sadece kente değil bölgeye ve ülke ekonomisine ve barışına da çok ciddi katkıları olacağını vurgulayarak, “Global Yatırım Holding’e tüm Vanlılar adına teşekkür ediyorum.  VAN AVM şehrimize yatırım yapmak isteyenler için önemli bir örnek teşkil edecek” dedi. VAN AVM’yi sadece bir alışveriş merkezi olarak değerlendirmenin doğru olmayacağını kaydeden Kaya, “ Bu dev projenin diğer yatırımlar için de öncü bir rol üstleneceğine inanıyorum. Bu kentin yöneticileri olarak bizler, başta Van AVM olmak üzere kentimize yatırım yapmak isteyen herkesin yanında olacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz” diye konuştu.

“VAN AVM’ye elimizden gelen desteği verdik”
Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Kaya kentte projenin konuşulmaya başladığı ilk günleri hatırlatarak şöyle devam etti: “O günlerde bizler de dahil olmak üzere şehrin neredeyse tüm dinamikleri AVM projesine biraz temkinli yaklaştı. Global Yatırım Holding bize projenin detaylarını ve yöre halkına, bölge ekonomisine getireceği katkıları anlattıkça ilgimiz arttı. Neticede kentimiz için ne kadar önemli bir yatırım olduğunu anladığımızda elimizden gelen tüm desteği verdik. Tüm zorluklara rağmen Global Yatırım Holding projeyi yapma kararlılığından hiç ödün vermedi.  Van AVM, 2009-2010 yıllarında açılması gerekirken ancak şimdi hayata geçebildi. Bu gecikme bizden kaynaklı bir gecikmeydi. Sıkıntılı dönemlerde yatırımcı firmanın azimli tavrı, Van’a yapılacak bir yatırım için bizden daha çok çaba sarf etmeleri bizleri çok memnun etti. Global Holding bizi bırakmadığı için mutluyuz.”

 

Editör: Wan Haber