Kavram Özel Öğretim Kursunda düzenlenen etkinliğe şairler, yazarlar, gazeteciler, avukatlar, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Burada açılış konuşmasını yapan Kavram Özel Öğretim Kursu Müdürü Lokman Tekin, amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu ifade etti. Tekin, “Amacımız aydınlarımızla öğrencilerimizi buluşturmak, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’na ve lösemili çocuklara dikkat çekip farkındalık oluşturmak ve kurumlar arası dayanışmayı sağlamaktır. Bu kapsamda etkinliğimizi VAYAB ile birlikte gerçekleştirdik” dedi.

Etkinliğe öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini de dile getiren Tekin, “İnşallah etkinliğimizin ikinci adımında ihtiyaç malzemesiyle birlikte lösemili çocuklarımızı ziyaret edeceğiz. Ben bu anlamda etkinliğimize destek veren, katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

2-20191111111238.jpg

VAYAB Başkanı Yaşar Adıyaman ise, tüm insanların herhangi bir hastalığa aday olabileceğini hatırlatarak, “Hasta olan çocukların yaklaşık yüzde 35’ini lösemi hastalarının oluşturduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bunun için onları ötekileştirmeden onların yanında olduğumuzu hissettirmek adına bu etkinliği düzenledik. Ben bu anlamda etkinliğimize destek veren herkese duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

4-20191111111238.jpg

Van YYÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, Gevaş Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erkan Düz, Gazeteci Salih Geçken ve Kavram Özel Öğretim Kursu Biyoloji Öğretmeni M. Akif Erginyürek’in birer konuşma yaptığı etkinlikte, Vanlı şairler Mustafa Işık, Fuat Arpa ve Mehmet Feyat tarafından şiirler okundu. Aziz Saydut tarafından sunulan ney ziyafetinin ardından program Vanlı Sanatçı Yusuf Şahik tarafından seslendirilen türkülerle sona erdi.İHA

Editör: Wan Haber