Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde yeni yapılacak olan 2. Etap TOKİ çalışmaları devam ediyor. Kavaklıdere'ye yapılan 136 dairelik TOKİ konutlarının büyük rağbet görmesi üzerine Kavaklıdere Belediye Başkanı'nın 2. Etap TOKİ Konutları yapılması için yaptığı girişimler sonucu 2. Etap TOKİ konutları yapılması uygun görülmüş ve talep toplanmıştı. Yoğun talebin olduğu görülen konutlarda sona doğru gelindi.
KavaklıdereMusluk Gediği mevkiine yapılması düşünülen TOKİ 2. Etap konutları yine iki tip olacak 118 m2 ve 85 m2 lik konutlarda bu kez bodrum kat satışı olmayacak, yeni binalarda asansör de bulunacak.
Toplu Konut İdaresi, Musluk gediği mevkiindeki Hazineye ait 63.404,69 m2 yüzölçümlü 2132 parsel no'lu taşınmazın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne tahsisli kısmı dışındaki yaklaşık 42.500 m2 lik kısmının arsa üretim alanı olarak belirlenmesi ve Toplu Konut İdaresi'ne bedelsiz devri için Maliye Bakanlığı'ndan talep etti.
Başkan Bozyer; "Bundan sonra iş ihale edilmesinde bunun da en kısa sürede sonuçlanması için an be an takip edeceğim. Konut sahibi olmak için sabırsızlıkla bekleyen vatandaşlarımız artık inşaatın başlaması ve bitmesini bekleyecek. İnşallah 1. Etap konutlarda yaşadığımız sıkıntılar bu kez yaşanmaz ve belirtilen süre içinde tamamlanır, sahipleri bir an evvel yerleşir. Bu konuda kimsenin merakı olmasın. En hızlı şekilde yapılması için takibimi sürdüreceğim. Bu konutların da tamamlanarak sahiplerine teslim edilmesiyle ilçemizin çehresi biraz daha değişecek. Halkımız hak ettiği hizmeti layıkıyla alacaktır. Kavaklıdere artık göç vermiyor göç almaya başladı. TOKİ konutlarıyla çevre köylerden ilçemize göçenler, fabrikalarda çalışanların Kavaklıdere'ye yerleşmesi arttı. Eğitimin 12 yıla çıkarılması, Anadolu Öğretmen Lisesinin açılması ve yeni lise binasının tamamlanması ile öğretmen ve memur sayısı artıyor. İlçemizde kaloriferli, asansörlü modern konutların yapılmasıyla artık çalışanlar burada oturmaya başladı. Öğrenci sayısındaki artış ile birlikte gerek öğrencilerin ve gerekse öğrenci velilerinin ilçemize ziyaret etmesi nedeniyle esnafımızın da yüzü gülecek ve yeni işyerleri açılacaktır. Yapmakta olduğumuz otopark üstündeki iş merkezi şimdiden yoğun talep görmekte. İnşallah 2013 yılı başlarında bunların satışını da gerçekleştireceğiz. Burada güzel işyerleri açılacak. Esnafımız için hareketli, kazançlı günler geliyor. Bunlar halkımızın eseri. Kavaklıdere havasıyla, suyuyla, sağlıklı temiz, yaşanabilir en güzel ilçe olacak" şeklinde konuştu.
(MK-İK)

17.12.2012 13:56:51 TSI

Editör: Wan Haber