Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, il genelinde çiftçilerin artık kavak veya söğüt yerine, ceviz fidanı dikerek il ve ülke ekonomisine katkıda ulunmalarını istedi. Vali Mayda, Orman İşletme Müdürlüğünün yaşlı kavak ve söğüt ağaçlarını keserek bahçesine ceviz dikmek isteyen çiftçilere fidan temini noktasında yardımcı olacağını söyledi.
Yaptığı açıklamada, cevizin Gümüşhane için stratejik bir ürün olduğunu ifade eden Vali Mayda, "Yaptığımız çalışmalarda elde edilen standart çeşitlerle, ceviz fidanı üretim miktarının artması sevindiricidir. İlimizde kaliteli iç cevize talep oldukça yoğundur. İlde pestil ve köme sektörünün ana hammaddesini karşılamak üzere gelecekte hammadde açısından sıkıntı çekilmemesi için ceviz fidanı dikilmesi teşvik edilmektedir." dedi.
Ülke genelinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan Ceviz Ormanları Projesinde Gümüşhane'nin pilot il olduğunu dile getiren Vali Mayda, "Orman Bölge Müdürlüğümüz bu plan çerçevesinde Gümüşhane'deki orman alanlarını ceviz fidanı ile donatmaktadır. Orman İşletme Müdürlüğümüz yaşlı kavak ve söğüt ağaçlarını keserek, bahçesine ceviz dikmek isteyen çiftçilerimize fidan temini açısından yardımcı olacak."
(RE-ÖS-Y)

04.01.2013 13:47:24 TSI

Editör: Wan Haber