TÜİK binasını basan sosyologun, 6 mesai arkadaşını öldürdükten sonra intihar ettiği olayda, fotokopi odasına saklanarak kendini kurtaran Hüseyin Güzel, yaşadığı anları anlattı. Hüseyin Güzel, “Kurumda sosyolog olarak çalışan Veysi Erim diye bir arkadaşımız vardı. O da uzun zamandır bölge müdür ile aralarında husumet vardı. Öldüreceğim diyordu zaten. Uzun zamandır tehdit ediyordu kendisini. Bu sabah geldi işte 08.15 sıralarında, daireye geldi kendisini de gördüm. Bende fotokopi çekmek için ikinci kata çıkmıştım. Bölge müdürünün odası orada aynı zamanda, tam fotokopi çekiyordum silah sesleri geldi. Bende kendimi kapattım. Fotokopi odasına. Bir 30-40 el silah sesi geldi. Veysi Erim arkadaş odaları dolaşmış, kimi gördüyse onu vurmuş. Kimi gördüyse onu öldürmüş. Neyse benim odama girmedi şans eseri öyle kurtulmuş oldum” dedi.

“ÇOK KORKTUM YERE YATTIM”

“Çok korktum, yere yattım. Saklandım, titredim. Beni de öldürecek sandım” diyen Güzel, “Raporu vardı, sağlık raporu vardı. Sağlık kurul raporu vardı Diyarbakır’dan almıştı. Kars’a geldikten sonra morali bozuluyordu. Zaten daha önce tayinde istemişti Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’ne, tayini de yapılmadı. Tayini yapılmayınca iyice bu sefer müdürle ters olmaya başladı. Yani Kars’ta yaşamak istemiyordu. Çalışmak istemiyordu. Sorunluydu. Psikolojisi de bozulunca cinnet geçirmiş” diye konuştu.

“ORTALIK SESSİZLEŞTİ 15-20 DAKİKA BEKLEDİM”

Çok korktuğunu anlatan Güzel, şunları söyledi:
“Ben bekliyordum salkınıyordum odamda. Polis gelene kadar ben bekledim. Veysi kendini de öldürmüş zaten. Ortalık sessizleşti 15-20 dakika ben bekledim. Ondan sonra polis seslenmeye başladı. ‘içeride kimse var mı?’ bende sesimi çıkarmadım çünkü korkuyordum. Veysi eğer yaşıyorsa beni de öldürebilir diye korktum. Sonra polis kapıyı kırdı. Önce dış kapıyı kırdılar çelik kapıyı, benim bulunduğum yerdeki tahta kapıyı da kırdılar. Beni işte kurtardılar” dedi.

video.PNG

Editör: Wan Haber