Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) Van Şube üyeleri, Kürdistan'daki kuşatma ve katliamların sorumluları hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Konuya ilişkin Van Adliyesi önünde açıklama yapan MHD Van Şube Eşbaşkanı Deniz Yıldız, Kürdistan'da yaşanan hak ihlallerine dikkat çekerek, "Ülkenin Franko'ları Salaza'ları, Führer'lerinin eserleriyle şimdilik ne kadar övünseler azdır. Şimdi diyoruz çünkü kanla yarattıkları bu zulüm hiçbir zaman unutulmayacaktır" dedi.

Kuşatma altındaki Kürdistan kentlerini, İspanya iç savaşı sırasında Nazi Almanyası'na ait 28 savaş uçağıyla bombalayarak harabeye çevirdiği Guernica kentine benzeten Yıldız, "O tablonun içerisinde helikopterler, uçaklar tanklar ve her türden ağır silahlar ile topluca öldürülmüş cesetleri parçalanmış, sokakta çürümeye terk edilmiş bebekler ve yaşlılar, silahsız masum insanlar görüyoruz" dedi. 

5-258.jpg

'Sorumlular hesabını verecek'

Kürdistan'ın il ve ilçelerinde planlı ve sistematik katliamların sürdürüldüğünü belirten Yıldız, sorumluların insanlığa karşı işledikleri suçların cezasını çekeceğini vurgulayarak, "Kanlı zalimin bu insanlık dışı vahşetinin bir plan dahilinde işçisi ve köylüsüyle, yerlisi ve göçmeniyle, Alevisi ve Kürdüyle tüm insanlığa karşı yürütülen bir suç olduğunu o tablonun bir köşesine yazıyoruz. Ve bizler zulmün sahiplerine hatırlatıyoruz. Acılar içerinde hafızamıza resmettikleri Taybet Ana'nın evlatlarının unutmayacağı gibi bizde unutmayacağız" ifadesinde bulundu. 

Avukatlar açıklamanın ardından adliyeye geçerek suç duyurusunda bulundu. 

Kaynak: Vanaktuel

Editör: Wan Haber