Balıkesirli berber Selahattin Aytekin, internette hakkında çıkan haber ile ilgili hukuki girişimde bulundu. İnternet sitesi ise sayfasında konuyla ilgili tekzip yayınlayıp Balıkesirli berberden özür dileyince iş tatlıya bağlanmış oldu. Berber Selahattin Aytekin, "Aklandığım için mutluyum, bu aslında affedilmez bir hata idi. Ancak bizler hoşgörülü insanlarız. Arayıp özür dilediler, şimdilik sorun yok" dedi.
Konuyla ilgili yayınlanan haberler üzerine harekete geçen haber sitesi, "Türklere özgü ölümler" adlı fotoğraf galerisinde yer verdiği Balıkesirli berber Selahattin Aytekin'in fotoğrafının altına koyduğu yazıda müşterisini traş ederken boynunu kırıp öldüren bir katili tarif etmişti. Haberi görünce şok olan berber Selahattin Aytekin hemen avukatını arayıp gerekli hukuki işlemlerin yapılmasını istedi. Haberlerin ardından harekete geçen sitenin yöneticileri ise Balıkesir'deki berberi arayıp söz konusu fotoğrafla ilgili sistemlerinde bir hata olduğunu ifade edip kendisinden özür dilediler. Selahattin Aytekin'in avukatı ise haber sitesinin tekzip yayınlamasını talep etti. Selahattin Aytekin kendisini arayan haber sitesinin yetkilisine, bu olaydan dolayı çok şaşkın ve mağdur durumda kaldığını söyledi. Avukat Seyfi Çelik aracılığı ile söz konusu sitede aynı resmin tekrar yayınlatılıp düzeltme metni yayınlatılmasını isteyen Aytekin, "Burada konu bana özür dilenmesi değil, vatandaşlara ve esnafa karşı komik duruma düşmem. Bu yüzden işin hukuki boyutunu ele alarak yapılan hatanın düzeltilmesini istedik" dedi.

SİTE TEKZİP EDİP, ÖZÜR DİLEDİ
Türkiye'nin bilinen haber sitelerinden biri olan internet sitesinin yetkilileri, yayınlanan hatalı haber ile ilgili resim ve yazıyı kaldırarak sayfalarında, "haber düzeltme" başlığı ile tekzip metni yayınladı. Site yöneticilerinin düzeltme metninde şu ifadeler yer aldı:
"Balıkesir'de berberlik yapan Selahattin Aytekin'in fotoğrafı hata ile yanlış haberde kullanılmıştır. Balıkesir'de müşterilerini ateşle saç, baltayla sakal traşı ederek yaptığı ilginç şovlarla ünlenen Selahattin Aytekin'in fotoğrafı, sitemizde yanlışlıkla 'Türklere özgü ölümler' başlıklı haberin içinde yer almıştır. Selahattin Aytekin'in fotoğrafı müşterisini sakal traşı yaparken ölümüne sebep olan başka bir berberin haberinde hata ile yer almıştır. Kendisinden bu hatadan dolayı özür diliyoruz."
(TS-YU)

17.12.2012 18:49:54 TSI

Editör: Wan Haber