Dün Bingöl'de arkadaşını öldürüp bir inşaatın çatısına çıkan ve 3 polisi yaralayan 30 yaşındaki M. Ali Seçkin 28 saat sonra intihar etti.  Elinde pompalı tüfek bulanan Seçkin'in son söylemi, "İnmiyorum ben adam vurdum, benim için her şey bitti" oldu.

Küçük Sanayi Sitesi’nde mobilyacılık yapan ve psikolojik sorunları olduğu belirtilen Mehmet Ali Seçkin, arkadaşı Bingöl Üniversitesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Yakup Polat ile birlikte, kendi kullandığı araçla Çapakçur Deresi mevkiine geldi. Seçkin, burada bilinmeyen nedenle arkadaşı Yakup Polat’ı pompalı tüfekle vurup öldürdü.  Ceseti dere yatağına bırakan Mehmet Ali Seçkin, daha sonra çevre bulunan inşaatın çatısına çıkarak çevreye rastgele ateş etmeye başladı.

'BEN ADAM VURDUM, HER ŞEY BİTTİ'
Görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine, aralarında keskin nişancıların da bulunduğu çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

İnşaatın çevresine girişi yasaklayan polis, Seçkin’i tüfeğini bırakıp inmesi için ikna etme çalışmalarına başladı. Elinde pompalı tüfek bulanan Seçkin, "İnmiyorum ben adam vurdum, benim için her şey bitti" diyerek kendisini ikna etmeye çalışan polislere bağırdı.

GECEYİ ÇATIDA GEÇİRDİ
Polisin inşaat çevresinde sıkı güvenlik önlemleri almasının ardından Seçkin, geceyi de bulunduğu inşaat çatısında geçirdi. Bu sabah saatlerinde polis yeniden harekete geçerek Seçkin’i indirmek için ikna çabalarına başladı. Ancak Seçkin, elindeki pompalı tüfekle açtığı ateş ederek polis memurları Yunus Kayaçöken, Niyazi Acar ve Hakan Düşmez’i yaraladı. Hafif yaralı polisler, Bingöl Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Polis, bir gündür çatıda bulunup teslim olmamak için direnen Mehmet Ali Seçkin’i çatıdan indirmek için ikna çalışmalarını sürdürüyor.

Bu arada Seçkin’in öldürdüğü Yakup Polat’ın cesedini ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi morgundan alınarak Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

BABASI DA İKNA EDEMEDİ
Bingöl’de arkadaşı Yakup Polat’ı öldürdükten sonra çıktığı çatıdan dünden beri indirilemeyen Mehmet Ali Seçkin’in 75 yaşındaki babası Sıddık Seçkin de olay yerine getirildi. Kentte at arabası ile taşımacılık yapan baba Seçkin, oğlunun çatıdan inmesi  için ikna etmeye çalışarak, "Oğlum artık aşağıya in sana hiç kimse bir şey yapmayacak" dedi. Buna karşılık Mehmet Ali Seçkin babasına inmeyeceğini söyleyerek, "Yok baba inmeyeceğim" dedi.

Oğlunun psikolojik tedavi gördüğünü ve sürekli ilaç kullandığını söyleyen Sıddık Seçkin, "Bazı zamanlar ilaçlarını almıyordu. İlaçlarını almadığı zamanlar 3 gün uyumuyordu" dedi.

POLİS DÜRBÜNLE TAKİP EDİYOR
Dün çıktığı inşaat çatısınde elinde pompalı tüfekle eylemini sürdüren Mehmet Ali Seçkin’in tüm hareketleri polis tarafınadan yakından takip ediliyor. Polis dürbünle takibini sürdürüken, bölgeye güvenlik güçlerinden başkasının girmesine izin vermiyor. Bu arada elinde pompalı tüfek bulunan ve zaman zaman ateş açan Seçkin’in yanında çok sayıda fişek bulunduğu öğrenildi.

İNTİHAR ETTİ
Bingöl'de arkadaşı 28 yaşındaki Yakup Polat'ı av tüfeğiyle öldürdükten sonra dün çıktığı inşaat halindeki binanın çatısında kendisini ikna etmeye çalışan 3 polisi de yaralayan 30 yaşındaki Mehmet Ali Seçkin, intihar etti.

DHA

Editör: Wan Haber