İngiltere'de Prens William'ın eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın tedavi gördüğü hastanede çalışan ve iki radyocunun yaptığı telefon şakasının ardından intihar eden hemşire Jacintha Saldanha, gözyaşları içinde uğurlandı.
Kate Middleton'ın rahatsızlanması nedeniyle Kral 7. Edward Hastahanesi'ne kaldırılmasının ardından, Sydney Radyosu çalışanı DJ Mel Greig ve Michael Christian, Kraliçe II. Elizabeth ve Prens Charles'ın sesini taklit ederek hemşireden Kate Middleton'ın sağlık durumu hakkında bilgi almıştı. Hemşirenin Düşesin sağlık durumu hakkında bilgi verdiği kayıtların radyoda yayınlanması ile tüm dünyada manşetlere taşınan görüşmeden 4 gün sonra, hemşire Saldanha hastanenin 100 metre ilerisinde hemşirelere konaklama için tesis edilen lojmanda ölü bulunmuştu.
Hindistan asıllı hemşirenin cenazesi ülkesine gönderilmeden önce Londra Wesminister Katedrali'nde düzenlenen törende ailesi ve sevdikleri bir araya geldi. Törenin ardından eşi ve çocukları basın açıklamasında bulundu. Hemşirenin eşi Benedict, kızı Lisha (14) ve oğlu Junal (16), acı kayıpları için üzüntülerini dile getirdi.

"EV SENSİZ BOMBOŞ"
Hemşirenin eşi Benedict Barboza, "Canım eşim, sen benim karanlık dünyamda ışığımdın, bana her zaman ilerisini gösterdin, tanıştığımız günden beri iyi, kötü günümde hep yanımdaydın. Sensiz, kendimi bir parçamı kaybetmiş hissediyorum. Senin güzel gülümsemen ve heyecanlı kişiliğin olmadan ev bomboş. 19 yıllık birlikteliğimizin anısı benimle yaşayacak. Seni çok seviyorum ve sonsuza kadar özleyeceğim" diye konuştu.
Çocukları da annelerini son yolculuğuna uğurlarken her zaman sevgi ve özlemle hatırlayacaklarını ifade etti. Hemşirenin kızı Lisha, "Anneciğim seni çok seviyoruz. Huzur içinde yat ve bizi izle. Cennette buluşana kadar kalbimizde hep yaşayacaksın" ifadelerini kullandı.
Hemşirenin ölümünün ardından soruşturma başlatan polis, Saldanha'nın kendini asarak intihar ettiğini ve ardında üç not bıraktığını doğruladı. Soruşturma Wesminister Coroner Mahkemesi'nde devam ediyor.
Öte yandan hemşire Jacintha Saldanha'nın cenazesi, pazartesi günü Hindistan'ın Karnataka köyünde toprağa verilecek.
(GS-D)

15.12.2012 18:01:41 TSI

Editör: Wan Haber