Kastamonu'da, evinin bahçesinde hayvanlarını otlattığı gerekçesiyle çıkan tartışmada bir kişiyi öldürüp, bir kişiyi de ağır yaralayan sanık, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kastamonu'nun Devrekani ilçesi Habeşli köyünde tek başına yaşayan Satı Çakıroğlu (81), evinin bahçesinde hayvan otlatma gerekçesiyle çıkan tartışmada Sabire Habipoğlu'nu öldürdü, eşi Mehmet Habipoğlu'nu ise ağır yaraladı. Olay sonrası Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan Satı Çakıroğlu'nu 25 yıl hapis cezasına çarptırdı. Duruşmada Çakıroğlu, bahçesinde hayvanlarını otlatan Sabire Habipoğlu'nun yanına giderek, "Burada hayvanlarını neden otlatıyorsun" dediğini ileri sürerek, ardından Habipoğlu'nun kendisine hakaret ettiğini ve "Sen mi otlayacaksın burada" dediğini iddia etti.
Sabire Habipoğlu'nu birkaç defa ikaz ettiğini, fakat kendisini dinlemediğini öne süren Çakıroğlu, kısa süre yaşanan tartışmanın ardından evine gittiğini ve uyuduğunu anlattı. Aradan birkaç saat geçtikten sonra Sabire Habipoğlu'nun eşi Mehmet Habipoğlu ile birlikte evinin önünde bulunan çeşmeye hayvanlarını sulamak için getirdiğini iddia eden Çakıroğlu, "Dışarıda sesler duydum ve uyandım. Sabire, eşi Mehmet ile birlikte bana bağırıp hakaret etmeye başladı. 'Seni öldüreceğiz' dediler. Ben de korktum, evde bulunan tüfeğimi alarak dışarı çıktım. Önce bir el havaya ateş ettim ama yine de dinlemediler beni ve üzerime gelmeye başladılar. Daha sonra şuurumu kaybettim ne olduğunu hatırlamıyorum" şeklinde konuştu.
Çakıroğlu, mahkeme heyeti tarafından açıklanan karar sonrasında, "Onları Allah'a havale ediyorum. Beni mahvettiler" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, Satı Çakıroğlu'nu, Sabire Habipoğlu'nu öldürmek suçundan 15 yıl, Mehmet Habipoğlu'nu ise ağır yaralamadan 10 yıl hapis cezasına çarptırarak, tutukluluğunun da devamına karar verdi. Karar sonrasında sanık, ceza için hakime "Allah razı olsun" dedi.
Bu arada, Kastamonu E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürülmek üzere cezaevinin aracına bindirilmek istenen Satı Çakıroğlu'nu, Adalet Sarayı önünde yakınları karşıladı. Yakınları, Çakıroğlu'nu el sallayarak uğurladı.
(Vİ-SA-SO-Y)

18.02.2013 11:27:32 TSI

Editör: Wan Haber